Барак Обама за жените: Не сте перфектни, но сте по-добри от нас! (Какво още сподели?)

Гласувайте за статията

Барак Обама разкри, че няма да се връща в политиката

Барак Обама обяви жените за по-добри лидери от мъжете. Ако жените управляваха страните по света, жизненият стандарт щеше да се повиши, заяви бившият американски президент, цитиран от Би Би Си.

Обама беше в Сингапур, където сподели, че жените „не са перфектни“, но са „безспорно по-добри лидери“ от мъжете. По негови думи повечето проблеми в света идват от възрастни хора, предимно мъже, които не се отказват от властовите си позиции. Обама говори и за политическата поляризация, както и за използването на социалните мрежи за разпространение на лъжи.

Бившият американски президент разказва, че по време на своя мандат често си е мислил как би изглеждал света, ако го управляваха жени. „Дами, просто искам да знаете. Вие не сте перфектни, но мога да заявя, че безспорно сте по-добри от нас (мъжете)“, каза той.

„Абсолютно съм убеден, че, ако всяка нация по света бъде управлявана за две години от жена, то ще станем свидетели на значителен напредък във всичко… жизненият стандарт и останалите резултати“, допълни Обама.

Попитан дали някога ще обмисли възможността да се върне в политиката, Обама отговори, че лидерите трябва да се оттеглят, когато му дойде времето. „Ако погледнете към света и видите проблемите му, ще забележите, че обикновено виновни са възрастните хора, възрастните мъже, които не желаят да се отместят от пътя. Важно е политическите лидери да си спомнят, че са там, за да вършат работа, но не са там цял живот, нито за да поддържат чувството си на значимост и сила“, каза той.

Барак Обама обяви жените за по-добри лидери от мъжете сн. Уикимедия

Барак Обама обяви жените за по-добри лидери от мъжете сн. Уикимедия

След напускането на Белия дом Барак Обама и бившата първа дама – Мишел Обама създадоха фондация, която да бъде в помощ на младите лидери по целия свят. Двамата бяха в Куала Лумпур миналата седмица за събитие на фондацията, пише vesti.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар