Италиански медии гръмнаха с разкрития за Кирил Домусчиев Преглеждания: 4774

0
4/5 - (2 votes)

Италианските медии обърнаха сериозно внимание на клуба на Кирил Домусчиев

След блестящото представяне на „Лудогорец“ при сблъсъка с италианския гранд Интер, на Апенините проявиха огромен интерес към родния първенец и по-специално към неговия бос Кирил Домусчиев.

Италиански медии отбелязват, че клубът поставя начало на нов цикъл в развитието с решението си да назначи за треньор бившия селекционер на Чехия Павел Върба.

„Днес „Лудогорец“, който преди 10 години не съществуваше, безспорно е най-силният отбор в България. Той е базиран в Разград. Градът е население от около 70 000 жители и се намира на повече от 300 км от столицата София. Там „Лудогорец“ игра мачовете си от европейските турнири заради реконструкцията на настоящия си стадион. Историята на клуба се променя коренно преди девет години. Тогава той бе купен от един от най-богатите българи Кирил Домусчиев”, пише италианското издание IlPost.

Според информацията в него, богатството на футболния бос възлиза на 1 милиард долара и е концентрирано предимно във фармацевтичния сектор. Домусчиев е собственик на мултинационалната „Huvepharma“. Компанията функционира от двадесет години с дейност в България, Италия и САЩ.

Италианското издание допълва, че Домусчиев притежава около 70% от българския търговски флот Негова собственост са три терминала от стратегическото пристанище в Бургас, което е едно от най-важните в региона.

Медията допълва, че нашият първенец разлита на солидна икономическа подкрепа, на която не се радва нито един футболен тим, пише БЛИЦ, цитирайки италианското издание.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.