Елизабет Втора с необичайни коледни традиции (Вижте какви)

Гласувайте за статията

Елизабет Втора обича да украсява коледната елха

Кралица Елизабет Втора и кралското семейство спазват едни и също осем коледни традиции всяка година. И много от тях не са това, което сте очаквали. Книгата „A Royal Christmas“ на Луиз Кулинг е първото официално издание, което подробно описва традициите, които кралското семейство следва от векове, пише изданието „Insider“.

Първата от тях е, че кралицата присъства на една и съща църковна служба всяка година. Кралското семейство винаги присъства на службата за Коледа в катедралата „Света Мария Магдалена“. След това те се връщат в имението Сандригам за празничния обяд. Тук обаче има една традиция, която Елизабет Втора не спазва. Преди време на коледната служба монархът е бил с корона на главата.

Всяка година кралицата украсява коледна елха. В своята книга Кулинг пише, че „коледните елхи са част от кралските празнични тържества от края на 18-ти век“. Настоящата кралица Елизабет Втора, както и други членове на кралското семейство, са превърнали в традиция поставянето на завършващи щрихи към украсата на елхата.

Дарения

Кралицата и принц Филип даряват коледни дървета на училищата в Сандригам. Тази традиция датира от времето на кралица Виктория и принц Алберт, които подарявали елхи на местни училища. Елизабет Втора дарява елхи също и на Уестминстърското абатство, на катедрала „Св. Павел“ в Лондон, както и на две катедрали в Единбург, Шотландия.

Кралицата дарява на служителите си 1500 коледни пудинга всяка година. Това става ясно от уебсайта на кралското семейство. Луиз Кулинг казва, че празничните лакомства се осигуряват от лондонския магазин „Fortnum and Mason“. Можете да си купите същия пудинг от магазина за 52 долара.

Нейно Величество изнася реч пред нацията на Коледа всяка година. Това е традиция, която е започната от крал Джордж V през 1932-ра година. Елизабет Втора продължава тази традиция. Тя е нарушена само веднъж, през 1969-та година. Тогава телевизията излъчва документален филм за кралското семейство. Това много притеснява поданиците и се налага кралицата да направи специално изявление, че на следващата година ще има коледна реч.

Коледното меню в кралското семейство рядко се променя. Според Луиз Кулинг кралицата, принц Филип и техните роднини са също като всяко друго семейство и предпочитат традиционната пуйка за коледна вечеря. Популярността на печената пуйка нараства в края на 19-ти век, защото е била любимо ястие на бъдещия крал Едуард VII.

Кралицата и принц Филип също така изпращат 750 коледни картички всяка година. Някои от най-ранните кралски коледни картички, които днес са в архивите, всъщност са направени от децата на кралица Виктория, за да бъдат дадени на техните родители, семейство и служители на двореца в средата на 19-ти век. След това картичките вече представляват снимка на кралското семейство.

Елизабет Втора обича да украсява коледната елха сн. Уикимедия

Елизабет Втора обича да украсява коледната елха сн. Уикимедия

Елизабет Втора получава клонка от свещеното дърво в двора на баптистката църква в Гластънбъри. Това дърво цъфти два пъти в годината – по време на Великден и около Коледа. По думите на Кулинг, това дърво се свързва с Йосид Ариматейски и идването на християнството във Великобритания, предават от vesti.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар