Тръмп се подигра с Грета Тунберг: Нелепо е да я изберат за личност на годината!

Гласувайте за статията

Тръмп остана в сянка след избора на Грета Тунберг за личност на годината

Доналд Тръмп се подигра с Грета Тунберг. След като стана ясно, че списание „Тайм“ я обяви за личност на годината, американския президент избухна в социалните мрежи. Според него е нелепо едно дете да бъде избирано за такава отговорна позиция. И той заяви, че смята Тунберг за недостойна за такава чест.

Активистката от Швеция се превърна в световен феномен. Тя не се притесни да се появи на срещата на върха на ООН и да размаха пръст на световните лидери с думите „Как можете да правите това?“. Грета поде кампания за намаляване на вредните емисии във въздуха и опазване на околната среда. Тя предупреди световните лидери, че ако не се ориентират към икономика, която щади природата, скоро няма да има какво да управляват, защото планетата загива.

Кампанията на Грета бе чута от много обикновени хора, но не и от световните лидери. Повечето от тях дори заявиха, че Тунберг е едно разглезено дете, чиито родители твърде много я слушат, вместо да я възпитат, както трябва.

„Грета трябва да поработи върху проблемите с овладяването на гнева. А след това просто да отиде и да гледа някой стар филм с приятели“, пише президентът. Постът му бе в отговор на режисьора Рома Дауни, който туитна снимка с корицата и написа „Поздравления“.

Минути след като Тръмп написа поста си, Тунберг му отвърна. Тя написа. „Тийнейджърката работи върху проблемите си с управлението на гнева. И в момента гледа старомоден филм с приятели“.

Тази година списание „Тайм“ включи още протестиращите демонстранти от Хонконг, както и председателката на камарата на представителите Нанси Пелос.

Тръмп избухна срещу избора на Грета Тунберг за личност на годината сн. Туитър.

Тръмп избухна срещу избора на Грета Тунберг за личност на годината сн. Туитър.

Грета Тунберг е най-младата личност на годината избирана от списание „Тайм“. Тя е ръководител на младежкото движение за борба с промените в климата. Грета страда от синдром на Аспергер, но това не й попречи да се превърне в световна знаменитост.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар