Джулия Робъртс и Мишел Обама заедно във Виетнам! (още подробности)

Джулия Робъртс и Мишел Обама заедно във Виетнам! (още подробности)
5 (100%) 1 vote

Джулия Робъртс и Мишел Обама заедно във Виетнам!

Джулия Робъртс и Мишел Обама посетиха заедно Виетнам, за да подкрепят образованието сред момичетата в страната.

Джулия Робъртс

Джулия Робъртс и Мишел Обама на посещение във Виетнам

Дамите изслушаха историята на Тей Тай Нгуен, която признава, че е искала да стане учителка още от 7-годишна, но родителите й изгорили учебниците и настояли тя да работи и да издържа семейството.

Чрез програма, наречена Room to Read, обаче, Тай се противопоставя на родителите си и започва да преследва мечтата си.

„Програмата ми помогна не само във финансов, но и в емоционален аспект“, казва тя. В момента Тай е на 28 години и е учителка в родния си град във Виетнам.

След като чува историята, най-интересното за Мишел Обама е дали майката на Тай е успяла да види какъв успех е постигнала дъщеря й.

Учителката отговаря положително и казва, че най-накрая тя я е обикнала и я е разбрала. От другата страна на Тай стои Джулия Робъртс, която признава, че историята я е накарала да се разплаче.

Към влиятелната компания се присъединиха Джена Буш – дъщерята на президента Джордж У. Буш, актрисата Лана Кондор и влогърката Лиса Коши.

„Наистина съм впечатлена от теб“, казва Робъртс за Тей Тай. Актрисата признава, че на 7 години не е имала същото мислене като младата учителка. „Аз по-скоро съм мечтаела за някой комикс или пък за захарен памук“.

Пред списание „People“, Робъртс споделя, че никога няма да забрави тази история, предава Tialoto.bg.

„Много красиво нещо. Тя никога не се е отказала“. Въпреки че никога досега не се е занимавала с проблема, касаещ момичешкото обучение, актрисата признава, че веднага се е съгласила при поканата на Обама да се включи в нейната фондация.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар