Кръщават площад и зала на Стефан Данаилов

Гласувайте за статията

Името на Стефан Данаилов ще живее вечно

Името на непрежалимия Стефан Данаилов ще живее вечно. На него ще бъдат кръстена сцена, площад и зала в НАТФИЗ, пише БЛИЦ, позовавайки се на „Телеграф“.

Българска музикална асоциация вече е депозирала искането си в Министерството на културата с предложение за мултифункционалния салон „Сцена 17″ в сградата да носи името на Ламбо.

Зад създаването му стои инициатива на покойния актьор, който по онова време бе министър на културата. Салонът е създаден точно 10 години.

Непрежалимият Стефан Данаилов си тръгна от този свят на 27 ноември т.г. Той остане завинаги не само в историята, но и в сърцата на хората със своята сила и талант и огромната си любов не само към театъра, но и към всички.

От БМА споделят, че не е необходимо Стефан Данаилов да бъде описван накратко, тъй като е забележителен актьор, който бе любим на поколения българи. Той ще остане запомнен не само със силно артистично, но и човешко присъствие, белязало цяла превратна епоха от над 50 години в българската култура, допълват още от организацията. се Министерството на културата да разгледа и приеме предложението ни“, съобщават от БМА.

Инициативата е на Димчо Николов. Идеята му е подкрепена единодушно от всички ленове на организация. От 2015 година в „Сцена 17“ се провеждат редовните заседания на Общото събрание.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар