Кръщават улица на Стоянка Мутафова (Вижте повече)

Кръщават улица на Стоянка Мутафова (Вижте повече)
5 (100%) 1 vote

Преименуват улица на името на Стоянка Мутафова

Преименуват улица в столичния квартал „Драгалевци“ с името „Стоянка Мутафова“. Това ще е улицата, на която е преминала голяма част от живота на Кралицата на комедията. На въпросната улица, която в момента има само номер, се намира вилата на великата актриса – любимото й кътче, в което допреди години, докато все още се радваше на по-добро здраве и бе по-подвижна, прекарваше сред природата цяло лято.

Стоянка обожаваше мястото. С типичното си чувство за хумор тя споделяше, че е заобиколена от новобогаташи, но държеше на своето любимо зелено дворче с градинка в полите на Витоша. Преди години обаче с дъщеря й Мария Грубешлиева-Муки решиха да продадат вилата.

Стоянка Мутафова споделяше, че човекът, който купил мястото, й обещал винаги за нея да има едно кътче, в което тя, когато пожелае, да отсяда и да се връща към спомените си.

Тази част на квартал „Драгалевци“, в която се намира вилата на актрисата, е много близо до Киноцентъра. Районът постепенно придобива все по-артистичен вид, защото съседните улици носят имената на велики български актьори – на съпруга на Стоянка Мутафова – Нейчо Попов, на Невена Коканова, на Георги Парцалев, Иван Кондов и Николай Бинев.

Очаква се улица или площад в София да бъде наречен и на името на Стефан Данаилов. Той си отиде от този свят на 27-ми ноември след продължително и тежко боледуване, пише pik.bg.

Малко след него българският народ загуби и Стоянка Мутафова на 97-годишна възраст. Госпожа Стихийно бедствие, както я наричаха мнозина, се превърна в една от най-възрастните активно играещи актриси в цял свят.

Кръщават улица на Стоянка Мутафова в "Драгалевци" сн. Фейсбук

Кръщават улица на Стоянка Мутафова в „Драгалевци“ сн. Фейсбук

Кралицата на комедията си отиде от този свят след дълъг престой в реанимацията на ВМА. Поклонението се състоя в Сатиричния театър, а хиляди хора се стекоха, за да изпратят Стоянка Мутафова в последния й земен път.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар