Новата премиерка на Финландия Санна Марин с еднополово семейство (Подробности)

Гласувайте за статията

Санна Марин става най-младият политически лидер в света, има две майки

Санна Марин стана най-младата премиерка на планетата, след като бе избрана да оглави правителството на Финландия. Интересно е, че тази млада дама е от семейство, което се състои само от жени. Майка й има дългогодишна връзка с друга жена, предпочитайки еднополовия брак пред традиционния. И въпреки че във финландското общество на тези отношения не се гледа с добро око, Санна успя да се изкачи на върха.

Президентът Каули Нинисто официално предаде мандата на най-младият премиер на страната и в света. Санна Марин бе избрана от 99 депутати, които гласуваха „за“ срещу 70 „против“.

Санна Марин ще бъде най-младият премиер на планетата. Тя изпреварва дори Джасинда Ардерн от Нова Зеландия, която е на 39 години и Алексей Хончарук от Украйна, който е на 35 години.

Санна Марин е бивш министър на транспорта, а освен това е работила като посланик и заместник — премиер.

Марин беше и председател на общинския съвет в родния си град Тампере. Тя зае този пост едва на 27 години през 2012 година.

След като Анти Рине загуби доверието на партията и управляващата коалиция миналата седмица, Санна бе избрана за управление на страната.

Нейната роля във Финландия ще бъде наистина много отговорна. Но младата дама има намерение трайно да революционизира страната. И да я превърне в лидер в Северна Европа.

Леденото кралство, както на шега наричат Финландия, ще има премиерка с доста необикновена семейна история. Тя израства с майка си и нейната партньорка, въпреки че обществото заклеймява връзки като техните.

„Тишината беше най-лоша. Никога не бяхме признати за семейство. Дори през последните години, когато вече започна да се приема за нормално да има семейство като моето, пак не ни уважаваха“, казва още тя.

Санна Марин - новата премиерка на Финландия сн. You Tube

Санна Марин – новата премиерка на Финландия сн. You Tube

Младата лидерка признава, че като дете се чувствала изолирана и отхвърлена, тъй като не можела да говори свободно за семейството си. Но им е истински благодарна, че е можела да разчита на тяхната подкрепа и поддръжка. И днес също.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар