Доналд Тръмп бесен заради делото за импийчмънт: Това е лов на вещици!

Гласувайте за статията

Доналд Тръмп бесен заради делото по импийчмънт

Демократите внесоха обвинението срещу Доналд Тръмп в Конгреса. Камарата на представителите трябва да гласува обвиненията следващата седмица и ако вотът е положителен, срещу Тръмп ще се заведе дело и той ще бъде свален от поста президент.

За момента Камарата на представителите е с мнозинство от демократите и е почти сигурно, че гласуването ще мине. Проблемът е, че случаят ще се гледа и в Сената, който е под контрола на републиканците, което означава, че Тръмп може и да остане на власт.

Джералд Надлер, върховен съдия, вече заяви пред медиите, че Доналд Тръмп е нарушил конституцията на Съединените щати и е застрашил националната сигурност.

„Никой, дори президентът не е над закона“, каза още Надлер.

На 24 септември демократите започнаха разследване заради обвиненията на Доналд Тръмп е оказал натиск върху Украйна да започне разследване върху демократичния кандидат за президент през 2020 и бивш вицепрезидент Джо Байдън, съобщава „Дейли Мейл“.

Демократите обвиняват Тръмп, че е злоупотребил с правомощията си и е заплашил Украйна със спиране на военната помощ, ако не започнат разследване на Байдън.

Републиканците отговориха на обвиненията, като заявиха, че опонентите им са започнали „лов на вещици“ срещу Тръмп. А той от своя страна заяви, че наистина се чувства като ловна плячка и отхвърли всички обвинения.

По всяка вероятност, дори и да бъде признат от Конгреса за виновен, в Сената, Тръмп ще отхвърли обвиненията. Републиканците контролират целия сенат и няма да позволят президента да бъде подведен под отговорност.

Доналд Тръмп сн. Twitter

Доналд Тръмп сн. Twitter

Демократите обвиниха Тръмп, че се опитва да си осигури и втора победа на изборите през 2020 година. Както е известно, следващата година ще е последната от мандата му. Той вече изрази желание да се включи в битката за Белия дом за втори път. И е на път да спечели подкрепата на републиканците за втори вот.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар