Кралската Коледа без Меган Маркъл и Хари (Какво ще пропуснат херцозите?)

Гласувайте за статията

Меган Маркъл и принц Хари прекарват празниците в САЩ

Кралската Коледа тази година ще мине без Меган Маркъл и принц Хари, както вече стана ясно. Херцогът и херцогинята на Съсекс ще посрещнат празниците в САЩ при майката на Меган – Дория Рангланд. Там те ще останат до края на годината.

Това ще е първата отделна Коледа от кралското семейство на Меган и Хари, след като двамата се сгодиха през 2017-та година. Решението им за различна Коледа ги лишава от няколко кралски обичаи, които се спазват от десетилетия. Например, те няма да присъстват на ежегодната празнична литургия, която се посещава от кралицата и принц Филип.

Меган и Хари ще пропуснат и официалната вечеря на кралското семейство на Бъдни вечер. Според „Pop Sugar“ събитието е със строго определен дрескод. Всички трябва да бъдат в черни тоалети. Там е поканен и целият персонал на двореца. „Имах възможността да се видя с принц Чарлз и херцогинята на Корнуол и дори си разменихме няколко думи“, казва Грант Харолд – бивш иконом принц Чарлз.

Арчи

За съжаление, Арчи няма да може да получи подаръците си от кралицата точно на Коледа. Според бившия иконом на кралското семейство, и тази традиция си има определен график. „Кралицата пристига няколко дни по-рано, за да се увери, че всичко е наред. Повечето от семейството идват на Бъдни вечер. Пият чай между 16:00 и 18:00 часа, след което си разменят подаръците“, казва той пред „Insider”.

Икономът добавя, че повечето от подаръците не трябва да се взимат насериозно и семейството по-скоро цели да си дават неща, които са малко по-забавни. „Какво да подариш на хора, които си имат всичко?“, казва той. Всички обаче ще очакват дали кралица Елизабет Втора ще наруши традицията и ще даде подаръка на Арчи след като той се прибере от Америка.

Въпреки че няма да бъдат във Великобритания за Коледа, принц Хари и Меган все още могат да изпълнят някои от традициите на кралското семейство. Те ще имат възможност да изпратят коледни картички, както го прави всеки член на семейството от времето на кралица Виктория.

Всяка година кралицата изпраща близо 750 коледни картички. А първата такава за Меган и Хари беше миналата година, след като официално двамата станаха семейство.

Разбира се, те ще могат да изпратят и подаръци на своите подчинени, въпреки че ги дели един океан. Кралицата подарява около 1500 подаръка всяка година на всеки един от персонала. „Получавал съм много хубави подаръци от принц Чарлз и херцогинята на Корнуол. Имам хубави чаши за чай, чинии, тави, кристални чаши и други лични подаръци“, казва Харолд, предават от tialoto.bg.

Меган Маркъл и Хари прекарват празниците в САЩ сн. Инстарам/ sussexroyal

Меган Маркъл и Хари прекарват празниците в САЩ сн. Инстарам/ sussexroyal

Тази година Меган и Хари няма да спазят кралските традиции, но може би ще спазят други, характерни за семейството на херцогинята. Дали различната Коледа на херцозите е още една стъпка извън кралското семейство, предстои да разберем. Засега е ясно едно – те за първи път няма да прекарат празниците с кралицата.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар