Милиардерът Илон Мъск няма пари в брой! (още подробности)

Милиардерът Илон Мъск няма пари в брой! (още подробности)
5 (100%) 1 vote

Илон Мъск призна, че не разполага с пари в брой!

Илон Мъск твърди, че няма много пари в брой. Състоянието му се покачи във втория ден от явяванията му пред федералното жури в Лос Анджелис, където главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX свидетелства по повод свой туит, в който обижда британски експерт по пещерите, пише Bloomberg.

Илон Мъск

Илон Мъск няма пари в брой

След неуспешно възражение от адвоката му, Мъск заяви пред съдебните заседатели, че притежава акции от Tesla и SpaceX, с дълг срещу тези активи, а нетното му състояние е около 20 млрд. долара. Но противно на общественото мнение, той обяви, че не притежава много пари в брой.

Изслушванията на Мъск продължиха общо шест часа в рамките на два дни. Спелеологът Върнън Ънсуърт съди Мъск за обида в туит, която предприемачът определи като „лекомислена“.

Мъск твърди, че е написал туита в отговор на критиките на Ънсуърт по повод усилията на главния изпълнителен директор на Tesla да помогне за спасяването на тайландския футболен отбор, който беше заклещен в пещера през 2018 г.

Тогава Илон Мъск и неговите инженери подготвиха малка подводница, която да помогне на спасителната акция. 12-те деца от отбора, на възраст между 11 и 16 години, както и техният треньор, в крайна сметка бяха спасени без въпросната подводница.

Ънсуърт, който познава пещерите добре, се подигра с усилията на Мъск. Пред CNN дори се присмя на предриемача и заяви, че всичко това е пиар ход, който няма шанс да проработи.

Това успя да разгневи Мъск, който твърди, че екип от инженери е работил усилено за изграждането на подводницата за спасяване на момчетата. По думите му коментарите на Ънсуърт са омаловажили усилията на екипа му.

Отвъд статуса на Мъск като един от най-богатите хора на планетата, неговото нетно състояние до голяма степен е неликвидно.

Според Bloomberg Billionaires Index сумата възлиза на 26,6 млрд. долара. За сравнение делът му в SpaceX се равнява на 14,6 млрд. долара. Преди това Мъск е казвал, че не възнамерява да продаде нито един от активите си от своите компании.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар