Елизабет Втора не може да се пенсионира (Вижте защо)

Гласувайте за статията

Елизабет Втора е най-дълго управляващият монарх в историята на Великобритания

Елизабет Втора е най-дълго управляващият монарх в историята на Великобритания. Слуховете, че кралицата има намерение да се пенсионира, щом навърши 95 години, се оказват силно преувеличени.

След разпространените твърдения от миналата седмица говорител на екипа на принц Чарлз твърди, че не съществуват планове за отстъпване на престола „нито на 95, нито на друга възраст“. Това казва той пред „Entertainment Tonight“. Спекулациите започнаха след семейната драма, свързана с принц Андрю и отношенията му с обвинения в педофилия и трафик американски финансист Джефри Епщайн.

По време на критичната ситуация наскоро, кралицата е разчитала основно на принц Чарлз. Това наведе мнозина на мисълта, че след две години Елизабет Втора ще прехвърли своите задължения на своя наследник.

Източник на „People“ от Бъкингам казва още, че има „преувеличаване за ролята на Чарлз в решението Андрю да бъде отстранен от публичната дейност“. Източникът добавя още, че оттеглянето на сина на Елизабет Втора, след противоречивото му интервю за BBC, е било по воля на кралицата.

Оказва се също, че не е възможно кралицата да се откаже от трона, отстъпвайки го на принц Чарлз, тъй като това противоречи на реда. Това казва биографът Сали Бедъл Смит пред списание „People“. „Кралицата не може просто да размаха пръчката си и да каже: „Чарлз, ти си регент“. Решението не зависи от нея“, казва биографът.

93-годишната Елизабет, която е на трона вече 67 години, се е заклела в служба още преди да стане суверен през 1952-ра година, а обещанието й за вярност към короната включва отказ от абдикация и пенсиониране.

Елизабет Втора не може да се пенсионира сн. Уикимедия

Елизабет Втора не може да се пенсионира сн. Уикимедия

За разлика от съпругата си, 98-годишният принц Филип вече се е оттеглил от ангажименти. Кралицата обаче продължава да присъства на кралски събития. Миналата седмица тя беше домакин на прием по повод 70-годишнината от основаването на НАТО, предават от edna.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар