Уил Смит узна страшна истина Преглеждания: 2198

В продължение на няколко дни е бил в шок
0
Оценете този post

В продължение на няколко дни е бил в шок

Певецът и актьор Уил Смит узна страшна истина.

Тези дни той се изповяда за шока, който е изпитал, когато лекари му казали, че има предраков полип след рутинна колоноскопия.

51-годишният Уил Смит решил да се подложи на процедурата, защото на всички мъже, навършили 50 години се препоръчва да се подлагат редовно на колоноскопия.

Уил Смит
В продължение на няколко дни е бил в шок

При това актьорът е заснел преживяването и го е качил в YouTube, защото смятал, че ще е забавно. Веселбата обаче бързо се превърнала в шок за него. Когато се събудил, научил много лоша новина. Лекарят му съобщил, че му е бил открит полип, който има потенциала да се превърне в рак на дебелото черво.

Говорейки пред водещата Елън Дедженеръс, Уил Смит признава, че е бил в ужас дни наред. „Мислех си, че е забавно, че ще го пусна в мрежата, знаете как е. Затова се подложих, снимах го. И казвам: „Настана време, сега ще го направим – дай да заснемем финалното парче, в което лекарят ми казва всичко“, разказва Смит.

Тогава обаче лекарят му казва, че са отстранили опасния полип. „Тогава аз … ами това не е смешно. Изведнъж всичко стана много реално, нали знаете? Добре, че са го махнали“, разкрива още Уил Смит.

Случаите на рак на дебелото черво стават все по-чести по света, като ранните симптоми се засичат трудно. Лекарите могат да забележат рака в червото преди да се е формирал, но за това пациентите трябва да се подлагат редовно на колоноскопия.

В случай, че полипите бъдат засечени рано, пациентите имат много по-голям шанс да се преборят успешно с болестта, преди да се е развила. Говорейки още пред Дедженеръс, Смит призна, че диагнозата е била като „сигнал за събуждане“.

„Много е важно към тези медицински въпроси човек да се отнася много сериозно. Казвам ви, прегледайте се! При мен го хванаха рано. Всичко свърши“, добавя известният актьор, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.