Ад в Нова Зеландия: Над 20 души станаха жертва на отровен вулкан

Гласувайте за статията

Кошмар в Нова Зеландия, над 20 души са пострадали, 5 загубиха живота си заради отровен вулкан

Над 20 души в Нова Зеландия пострадаха, а поне 5 са изгубили живота си заради отровен вулкан. Неочаквано изригване на вулканичен остров рани близо 20 души, като едва 18 са спасени досега. Издирването продължава, като десетки се водят безследно изчезнали. Ситуацията се усложнила от факта, че по време на изригването не е било ясно колко точно хора са присъствали на острова.

Първоначалните данни сочат, че около 50 човека са били на острова, когато вулканът е изригнал. Отровни газове и разтопени скали с температура от над 1000 градуса по Целзий са падали върху туристите там. Гъстите облаци дим, както и трусовете не позволяват да се намеси и гражданска защита. Изригването се превърна в национална трагедия за островната държава. А освен това доведе и до сериозен удар върху туризма.

Вулканологът Джесика Джонсън твърди, че в кратера се е намирало киселинно езеро, което е започнало да излъчва толкова силни отровни газове преди изригването, че туристите е трябвало да ги усетят от километри. За нея остава загадка, защо екскурзоводите са провели планираните турове, въпреки признаците, че нещо лошо се случва, предава CNN.

Според нея повечето жертви са пострадали заради самата експлозия и по-малка част са били засегнати от изпаренията там.

Така или иначе властите в Нова Зеландия не могат да се намесят. Дори бреговата охрана е с вързани ръце заради случващото се.

Кошмар в Нова Зеландия заради вулкан сн. You Tube

Кошмар в Нова Зеландия заради вулкан сн. You Tube

Остров Бел е една от най-големите атракции на Нова Зеландия. Властите там ежегодно организират стотици туристически обиколки на района. За първи път обаче се случва толкова жестока трагедия. Премиерката на Нова Зеландия твърди, че около 100 души са в неизвестност, докато на полицията е известно за по-малко от 50. За момента не може да се каже и откъде са жертвите. Заради изригванията не е възможно и да се лети около вулкана.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар