Зловейща тайна за майката на принц Филип изплува на бял свят

Гласувайте за статията

Майката на принц Филип две години държана в психиатрия

Зловеща тайна около майката на принц Филип изплува на бял свят. Принцеса Алиса Батенберг, съпруга на гръцкия принц Андрей, две години и половина е държана в психиатрична клиника в Швейцария, където я лекува Зигмунд Фройд.

„Родена съм в замъка Уиндзор. Кралица Виктория е присъствала на раждането ми. Но всички ме смятаха за умствено изостанала и ме изпратиха в лечебница. Психиатрична. Там ме лекуваше самият Зигмунд Фройд. Той не беше добър човек“, казва в едно от малкото си интервюта пред „Гардиън“, покойната вече принцеса от Гърция.

Заради мнима болест, Алиса е търпяла нечувани мъчения и са се опитвали едва ли не да я убият, тъй като била неудобна за съпруга си.

Покойната принцеса е една от внучките на кралица Виктория, но е със силно увреден слух. Заради настойчивостта на роднините си, тя все пак успява да се научи да чете, пише и говори.

Научава няколко езика и се превръща в една от най-красивите и чаровни млади принцеси в Англия. Сърцето й обаче е пленено от принц Андрей от Гърция, брат на бъдещия крал на страната. Двамата се женят, но след преврата, семейството е принудено да бяга от власт. Извън Гърция, отегчения от съпругата си принц Андрей, с охота я оставя на грижите на професор Зигмунд Фройд, пише „Блиц“.

 

И гениалния психоаналитик решава да приложи върху нея теориите си неудовлетворението и връзката му с проблемите й със слуха. Той твърди, че тя е психически нестабилна, а гръцкия принц я настанява в психиатрия в Швейцария, където я лекуват с ледени бани, електрошокова терапия и рентгеново облъчване на яйчниците.

Ужасна тайна за майката на принц Филип изплува сн. Уикипедия

Ужасна тайна за майката на принц Филип изплува сн. Уикипедия

Повече от две години принцесата прекарва там, преди да успее да избяга. Последвалите разкрития установяват, че тя не е нито луда, нито има психични проблеми, а е била жестоко измъчвана. Алиса обаче се връща в Гърция и остава там, където става монахиня и работи като медицинска сестра до смъртта си.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар