Това са били последните думи, които Стоянка Мутафова е промълвила преди да си отиде от този свят

Гласувайте за статията

Тя иска да запомнят майка й като емоционална и артистична личност

Единствената наследница на голямата българска актриса Стоянка Мутафова – Мария Грубешлиева-Муки, разкри кои са били последните думи, които е изрекла, преди да напусне този свят.

Припомняме, че Стоянка Мутафова си отиде навръх Никулден.

Дъщерята на Стоянка Мутафова и мениджърът й Евгени Боянов гостуваха в студиото на БТВ и разказаха за живота на актрисата.

Стоянка Мутафова„Стоянка бе невероятен човек – не скри сълзите си дъщеря й Муки. – Не само на сцената, но и у дома. Научих всичко от нея. Бе много интересна личност, много интелигентна. Много се интересуваше от четене, книги. Безумно обичаше театъра. Много пъти съм я ревнувала от театъра, че е на първо място. Въпреки че винаги е казвала, че не обича повече театъра от детето си.

Като малка се чувствах пренебрегната, но бях много щастлива навсякъде да се хваля с това, че съм дъщеря на Стоянка Мутафова. Бях щастлива и ходих с нея всеки ден. Израснах между едно голямо съзвездие от актьори. Имена като Георги Калоянчев, Невена Коканова, Георги Парцалев. Една невероятна плеяда актьори. Всички се държаха с мен невероятно добре. Невена Коканова бе, може би, най-голямата й приятелка. Калата също. Бяха много близки и сходни характери. Много бързо си прощаваха. С Парцалев имаше невероятен тандем.

Невена винаги е била обран и разсъдлив човек докато Стоянка бе фурия. Невена я приземяваше. Правили са двете много лудории. Пътуваха на турнета много. Пътуваше и със Стефан Данаилов по турнета. Казваше ми, че не може да му се нагледа и че му е повтаряла, че е много красив”, сподели Мария Грубешлиева.

Тя се върна и към последните си мигове с майка й.
„Последният път като бе в болница ми каза: „Да знаеш, че този път ще умра!”. След операцията ми каза: „Обичам те!” и повече нищо не можах да чуя. Два месеца се измъчи в болницата. Претърпя три операции. Имам толкова много мили спомени за нея. Сега тепърва започвам да ги осъзнавам.

Днес се прощаваме с голямата актриса

Живяхме един цял живот като брак. Бях женена навремето, върнах се и останах при нея. Хванахме се една за друга като удавник за сламка. Бе изключително широко скроен човек. Напоследък се бе уморила от живота. Нищо не я правеше щастлива. Тя не се предаде докрай. Дори и на операциите. Искаше да отиде при Нейчо Попов. Страшно много го обичаше. Той ме отгледа и аз също страшно много обичам чичо Нейчо. Липсата на Нейчо направи тази връзка между нас толкова силна. Посветих живота си на Стоянка, а тя на театъра”, заяви Муки.

Мария Грубешлиева не скри, че много би искала да запомнят майка й като емоционална и артистична личност.

„Винаги е била много скромна – заяви още дъщерята на Стоянка Мутафова. – Не говореше за таланта си. Човек, който не можеш да не забележиш. Нестандартен и различен човек”.

„Крепеше я любовта към театъра и любовта към дъщеря й“, каза пък на свой ред мениджърът на актрисата Евгени Боянов.
„Отиде си много достойно. Бе живяла много бурен живот Сравнително малко време съм бил до нея. Натрупахме твърде много спомени и преживявания. Много са спомените. Имах респект преди да я доближа. И за миг не съм допускал, че ще работя за нея. Държала се е винаги към мен доста приятелски. Обичаше ме като неин внук”, заключи той, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар