Борис Джонсън с важна новина за мигрантите след Брекзит (Какъв режим се въвежда?)

Гласувайте за статията

Борис Джонсън с важни новини за мигрантите след Брекзит

Борис Джонсън въвежда нови работни визи заради Брекзит. Новите решения са свързани с предстоящите избори в Англия, както и с Брекзит.

Според предложенията на Джонсън, ще бъдат въведени три вида работни визи. Така Британия ще си „внесе“ необходимите кадри, а в същото време няма да бъде затрупвана от мигранти, които трайно да се възползват от социалната й система.

Категорията визи „изключителен талант“ ще се предоставят на всички онези, които са учени, гении, хора, които ще допринесат за ръста и икономиката на страната.
Те няма да имат нужда от покана за работа от Острова. А на инвеститорите дори ще се осигурят допълнителни облекчения.

Втората категория визи е за квалифицирани работници. Те обаче трябва да докажат, че са получили предложение за работа на територията на Британия, пише news.bg.

Последният, трети вид е за хора, които идват в Британия за кратко време. Става въпрос за сезонни работници, хора, които ще пребивават на територията на страната за определен период. След изтичането на техните визи, те няма да имат право да останат за постоянно пребиваване в страната.

Системата ще бъде изградена на принципа на австралийски образец и ще позволи да се върне контролът върху границите на страната след Брекзит.

Както е известно, милиони мигранти пребивават в Англия и се възползват от социалната система на страната. Идеята на правителството е чрез визите да ги ограничи.

Борис Джонсън сн. Уикипедия

Борис Джонсън сн. Уикипедия

Висящ остава проблема с работещите вече граждани там. Както и със студентите. Тези въпроси предстои да се решат на съвместни срещи между бизнеса и държавните институции. Известно е, че до края на 2020 година ще пътуваме в Британия само с лична карта. След това по всяка вероятност ще се налага използването на международен паспорт. А ако страната реши да затегне контрола, може да въведе и туристически визи.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар