Украйна издига стена на границата с Русия (Повече за новата желязна завеса)

Гласувайте за статията

Украйна гради зид по границата с Русия

Украйна гради зид по границата с Русия. Правителството в Киев взема мерки, за да обезпечи сигурността на гражданите си. Но не само това. След разделянето на Източна Украйна на няколко автономни области, които поискаха независимост, от правителството в Киев планират да вземат крайни мерки, за да решат проблема.

Владимир Зеленски заяви, че Украйна ще изгради зидове по границите с териториите, които са окупирани от Русия. И то след срещата на Нормандската четворка в Париж тази седмица.

След прекратяване на огъня и размяната на пленници, Киев взе мерки, за да гарантира сигурността си. Властите в Киев са категорични — че те нямат възможност да воюват с Москва, а и не искат да проливат кръвта на гражданите си. Затова и търсят споразумение. Но, ако не се получи, са готови да издигнат желязна завеса между себе си и съседа си.

„Ако Русия не се съгласи на договор, в този случай ще изградим зид и животът ще продължи“, споделя Андрей Йермак, на форум в Лондон.

„За съжаление ще трябва да живеем в студена война“, казва още той.

Лидерите на Украйна, Русия, Франция и Германия ще се срещнат в понеделник за първи път. Те ще седнат на масата за преговори заедно за първи път от три години насам. И ще се опитат да приключат конфликта за Източна Украйна — между проруските бунтовници и украинската армия, който досега отне живота на над 13 000 души, пише mkd.mk

Украйна вдига стена по границата с Русия сн. Уикипедия

Украйна вдига стена по границата с Русия сн. Уикипедия

Преди няколко години Украйна загуби Крим, което се отрази изключително тежко на целостта на страната. Процесите започнала след желанието на Киев да влезе в Европейския съюз. Тогавашният президент Виктор Янукович даде обещания за развитие на страната в общността, а после неочаквано се отметна от думите си. Последваха протести по площадите, Източна Украйна се отцепи, а Русия анексира безкръвно Крим. Към днешна дата кризата остава все така нерешена.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар