Жорж Башур разпитван за хакерска схема за източване на милиони

Гласувайте за статията
Мъжът на Емилия – Жор Башур, твърди, че няма нищо общо с аферите

Сирийският милионер с бизнес в България Жорж Башур, придобил известност у нас покрай сватбата си с певицата Емилия, е бил разпитван в Специализиранете прокуратура в качеството си на свидетел по грандиозна афера с източени 57 млн. евро, реализирана в страната от ливанеца с български паспорт Рамез Шараф – пише „Уикенд“, като се позовава на високопоставен източник в МВР. При акцията са арестувани 7 души, сред които и четирима роми, ползвани като „бушони“.

Опасната кибербанда е действала от България от поне 2 години, като за това време е съумяла да източи 15 милиона долара от 40 международни компании в Италия, Испания, Великобритания и Америка.
Засега не е известно дали Жорж Башур, съпруг на фолкдивата Емилия, е бил съпричастен към схумата на Рамез Шараф. Според източник на изданието, близък до разследването, Башур е бил разпитван заради дългогодишното си приятелство и бизнес партньорство с Шараф, както и за скорошна покупка на мезонет в баровска новопостроена сграда на бул. „България“.

Съмненията на криминалистите били, че част от средствата за покупката на апартамента се дошли от фирма, регистрирана на името на ром, участвал в киберсхемата на Рамез Шараф. Богатството на ливанската фамилия Шараф се оценява на близо 500 млн. лева.

Башур и Емилия вдигнаха сватба за чудо и приказ

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар