Килърът на Златко Баретата ликвидиран в деня на покушението

Гласувайте за статията
Вече 7 години МВР няма никакъв официален напредък за стрелбата срещу Златко Баретата

Престъплението се води в графата „неразкрити“ – пише в. „Уикенд“. Изданието припомня, че Златомир Иванов беше надупчен в краката и корема с олово пред главния вход на Съдебната палата в центъра на столицата на 29 януари 2013 г. При стрелбата бе ранен и един от гардовете му – Атанас Станков, който единствен успя да отвърне на огъня. Килърът се беше скрил в таванско помещение на съседна на съда сграда на ул. „Витоша“.

Килърът, който стреля срещу Златко Баретата, е бил убит още същия ден – пише изданието, като се позовава на свой източник в ГДБОП. Именно в разследване на тази служба фигурирали данни, че наемният убиец е ликвидиран от втори екип килъри, за да се прекъсне връзката с поръчителя. Убитият е чужденец. Тялото му е било изгорено, а останките – заровени в Плана планина.

Златко Баретата беше цяла седмица в кома и в шоково състояние в „Пирогов“. Въпреки че МВР разполага с 9-секундно видео, на което се вижда стрелецът, разпознаването му се оказа невъзможно. Камера на търговски обект срещу Съдебната палата го беше заснела как се оттегля от местопрестъплението. Той обаче е с шапка на главата и лицето му не се вижда.

Златко Баретата успя да се възстанови след покушението

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар