Ердоган с апел към НАТО: Не оставяйте Турция сама с терористите

Ердоган с апел към НАТО: Не оставяйте Турция сама с терористите
4 (80%) 1 vote

Ердоган предупреди НАТО да не оставят Турция сама

Ердоган предупреди НАТО да не оставят Турция сама да се бори с терористите. На срещата в Лондон, турския президент отправи предупреждение, че не е желателно страната му да се справя сама с предизвикателствата в борбата с тероризма.

Съюзниците да не оставят Турция сама с терористите, предупреди Ердоган на срещата в Лондон. Това послание бе отправено, след като Анкара одобри плана на Алианса за отбрана на Прибалтика и Полша.

Още преди срещата Ердоган предупреди, че Анкара няма да подкрепи решенията на съюзниците за оттегляне от Мала Азия, ако не подкрепят битката на Турция с кюрдите. Както е известно, правителството има сериозни проблеми с кюрдските групировки. Последните искат независимост от Турция и създаване на своя държава. Нещо, което в Анкара не искат и да чуят. Затова през последните години се води тежка борба, която е и много кървава и с жертви и за двете страни.

Преди няколко седмици Ердоган изчака напускането на САЩ от Сирия, за да започне военна инвазия, която да реши проблема с кюрдските терористи. Това доведе до пряк конфликт с Вашингтон и Париж, а от Брюксел и Берлин настояха за незабавно прекратяване на военните действия на територията на съседна суверенна държава, предава „АП“.

По време на среща с пресата в Лондон, в рамките на срещата на НАТО, Ердоган направи и друго заявление. Той даде да се разбере, че лидерите на Турция, Франция, Британия и Германия ще водят още разговори по темата Сирия. Но вече ще ги водят в Истанбул, при това през февруари.

Ердоган допълни, че и четиримата лидери са се съгласили да обсъждат проблемите на Сирия поне веднъж годишно.

Ердоган сн. Уикипедия

Ердоган сн. Уикипедия

Междувременно Алианса демонстрира единност и убедиха Турция, че няма да оставят страната сама да се бори с тероризма. Нито на своя територия, нито на територията на съседна Сирия.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар