Бомба: Валя Ахчиева напуска БНТ и обяви скандалната причина за решението си!

Бомба: Валя Ахчиева напуска БНТ и обяви скандалната причина за решението си!
5 (100%) 1 vote

Валя Ахчиева напуска работата си в БНТ, обяви го официално!

Валя Ахчиева напуска БНТ. Това обяви тя във видео във фейсбук в неделя, като съобщи, че е подала оставката си до генералния директор Емил Кошлуков в петък.

Валя Ахчиева

Водещата Валя Ахчиева обяви, че напуска БНТ

Ахчиева ще продължи да прави разследвания и ще ги излъчва онлайн в YouTube. Тя уточнява, че работата й с Euroactive, където има рубрика от няколко месеца, продължава. И така разкритията й за злоупотреби с европейски средства, корупция, нарушаване на човешки права ще стигат и до чужда аудитория.

„Свободната журналистика има нужда от свободни медии, аз избрах свободата“, казва във видеото Валя Ахчиева.

В началото на годината предаването й „Открито“ беше свалено от ефир още от предишния директор Константин Каменаров, който обяви конкурс за разследващо предаване и използва това като повод.

През март стана ясно, че има спор между ръководството и журналистката. Тя обяви, че БНТ отказва да излъчи втора част от нейно разследване.

Докато от медиата твърдяха, че не е спазила задълженията си и е имало непредвиден разход от 980 лева повече. Ахчиева заведе дело, което през септември спечели на първа инстанция.

В неделя тя обяви, че следващата й разработка ще бъде публикувана в сряда (4 декември), а онлайн предаването й се казва „Разследването на Валя Ахчиева“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар