За да сте щастливи в Ню Йорк ви трябват много пари!

Ако искате да знаете колко пари трябва да направите, за да бъдете щастливи да живеете в Ню Йорк, простият отговор е „много“. Проучване от Purdue University и GoBankingRates.com установи, че се нуждаете от годишна заплата от 219 765 долара. За да сте щастливи в Ню Йорк. [caption id="attachment_611672" align="aligncenter" width="300"]Ню Йорк Доста скъпичко се живее в мечтания от мнозина Ню Йорк[/caption] То също така установи, че хората трябва да печелят между 125 580 и 156 975 долара годишно за емоционалното си благополучие. Оптималните пари, необходими за да бъдете щастливи, варира в световен мащаб. Изследването специално се стреми да определи сумата, при която парите вече не променят нивото на емоционално благополучие на човек. Емоционалното благополучие се измерва според ежедневните емоции на човек. Включително това да бъдем щастливи, развълнувани, тъжни и гневни.

Проучването установи също, че в Лос Анджелис трябва да печелите 204 855 долара, за да сте щастливи. И трябва да правите огромни 319 935 долара годишно, за да бъдете щастливи в Сан Франциско.

В национален план, проучването казва, че идеалната заплата, необходима за щастието е приблизително 105 000 щатски долара. Изследователите определиха, че в световен мащаб хората ще се нуждаят от приходи от 60 000 до 75 000 долара за емоционално благополучие, пише Слава.