Луиза Григорова не иска да ражда от Макариев!

Актрисата Луиза Григорова гони 30-те, но не бърза да ражда от съпруга си Мартин Макариев. Тя сключи брак с популярния режисьор преди 2 години на церемония край морския бряг. Ала отглеждането на дете не е сред приоритетите й в момента. [caption id="attachment_611643" align="aligncenter" width="223"]Луиза Григорова Луиза Григорова не бърза да става родител[/caption]

Дългокраката брюнетка се е посветила на кариерата си и влага всичките си усилия в тази посока. Макариев вече има син от предишна връзка. С Луиза стигнали до консенсус по този въпрос и си казали, че не искат бебе на всяка цена.

Ако се случело непланирано, щели да го задържат. Но целенасочени опити за забременяване не са правили, издават близки до семейството. Луиза Григорова имала съвсем други планове за близкото бъдеще и смяната на памперси не влизала в тях. Тя искала да се развива като актриса и да покорява нови висини в професията си. Бившата манекенка казва, че още в крехка възраст проявявала артистичните си заложби и сцената я привличала неудържимо. Много обичала да играе, да имитира, да танцува, да бъде център на внимание. Преди да се захване с кино и театър, звездата от сериалите „Стъклен дом” и „Откраднат живот” няколко години работила като модел в чужбина. Въпреки че произхожда от заможно семейство, тя от 15-годишна сама изкарвала пари за прехраната си. „Не съм разчитала на родителите си за нищо, освен за морална подкрепа”, категорична е дъщерята на модната шефка Ивет Григорова.

Майката на актрисата ръководи модна агенция „Ивет фешън” и Луиза от съвсем малка обикаляла с нея по ревюта и фотосесии. Харесвало й да бъде сред красивите манекенки и мечтаела някой ден да се превърне в известен топмодел.

Самата Ивет обаче никога не е имала подобни амбиции за първородната си щерка. Тя настоявала Луиза да си гледа уроците, за може някой ден да следва право или медицина. „Мама ми повтаряше, че съм малка, че светът на модата изобщо не е за мен”, припомня си съпругата на Мартин Макариев. Тя била само на 15, когато без знанието на родителите си се явила на кастинг за модели, набиращ нови лица за работа в Азия. „Луиза прояви интерес и искаше да пробва. Аз не й обърнах особено внимание и казах да стои настрана и да не пречи. Впоследствие, когато разбрах резултатите от кастинга, видях името на дъщеря си сред одобрените за работа в Тайван. Отначало не повярвах, помислих, че е станала някаква грешка, но скаутът от Тайпе започна да ме убеждава, че Луиза е много подходящо лице за техния пазар и че иска да говорят с нейните родители – нямаха идея, че е моя дъщеря”, разказва майката на актрисата.

След дълго умуване тя все пак склонила да пусне детето си само в друга държава, въпреки огромното си притеснение. По това време девойката за първи път се качила на самолет и сменила няколко полета, за да се добере до столицата на Тайван – Тайпе. Там се наложило да живее в тясна квартира с още няколко момичета и да се оправя сама в големия и непознат град.

„Заминах на другия край на света, без никога преди това да съм се отделяла от родителите си за повече от ден-два. Трябваше да се науча как да се оправям в метрото, как да готвя, как да бъда самостоятелна в една крехка възраст. Върнах се съвсем нов човек с друго мислене, завинаги бях загубила детството си” , припомня си Луиза, пише вестник Уикенд. По време на престоя си в Тайван тя спечелила кастинг за световна реклама на преносими компютри и хонорар от 25 000 долара – сума, която дори не си представяла, че може да получи като начинаещ модел. Когато се прибрала в България, Григорова вложила спечелените пари в собствено жилище и напълно се отделила от родителите си. Луиза практикувала моделската професия цели пет години, но в един момент изпаднала в апатия. Вдъхновявала се единствено, когато трябвало да снима видеоклипове или реклами. Тогава осъзнала, че иска да бъде актриса и заявила пред семейството си, че ще кандидатства в НАТФИЗ. Майка й отново се опитала да я разубеди, защото смятала, че актьорството е несериозна професия. Луиза обаче се справила блестящо на изпитите и била приета от първия път. Скоро след това я одобрили за ролята на Алекс в сериала „Стъклен дом” и оттам насетне кариерата й тръгна стремглаво нагоре. „Вниманието към мен след „Стъклен дом” бе огромно. Това обаче бе нож с две остриета. Главозамаях се, имаше моменти, когато не се държах много правилно. Позволявах си малко повече, отколкото трябваше. Смятах, че съм голямата работа, а всъщност не бях постигнала нищо особено. Явно и това е бил урок, който е трябвало да науча”, връща лентата Луиза Григорова.