Синоптикът Мариана Попова разкри какви изненадващи обрати ще донесе декември

Гласувайте за статията

Времето през месеца ще е доста динамично

Синоптикът Мариана Попова разкри какви изненадващи обрати ще ни донесе месец декември и дали се очаква над страната да падне сериозен сняг.

Според прогнозата на Мариана Попова още на трети декември ще завали дъжд, който със застудяването ще премине в сняг. Успокоителното в случая обаче е, че според прогнозата не се очаква да се образува трайна снежна покривка.

Мариана Попова

Времето през месеца ще е доста динамично

Малко след това идва нова промяна във времето, която ще донесе покачване на температурите.
Това съобщи синоптикът Мариана Попова от Националния институт по метеорология и хидрология, пише „Фокус“.

Не очакваме да се задържи снежна покривка поне през първата половина от месеца. Тази година се очаква средните месечни температури да са около и над нормата. Валежите в по-голямата част на страната се очаква да са около нормата.

По-топло и по-динамично ще бъде времето през първата половина на месеца. Относително по-спокойно ще е през последните дни или поне такава е тенденцията засега.

Синоптикът Мариана Попова обясни, че засега изглежда, че най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 11 и минус 6 градуса. Но това е по-вероятно да бъде през втората половина на декември.

Припомняме, че астрономическата зима ще настъпи на 22 декември в 6:19 ч. По отношение на метеорологичната, не се очаква да се задържа сняг, но така или иначе ще има дни със снеговалежи.

Времето ще бъде доста динамично. Ще има дни, в които зимата ще ни напомни за себе си и други, в които температури ще бъдат по-високи и ще има и слънце, категорична е Попова, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар