Унгария се оттегля от Евровизия (Вижте защо няма да участват в състезанието) Преглеждания: 875

Без Унгария на Евровизия през 2020 сн. Фейсбук
0
Оценете този post

Без Унгария на Евровизия, възмутиха се от джендър скандалите

Унгария се оттегли от Евровизия. Екипът на страната обяви решението си да се откаже от участие в конкурса заради твърде провокативните сексистки действия, свързани с него.

Унгарската общност смята, че конкурсът напоследък се свързва с лица, които обслужват интересите на еднополовите двойки. И отдавна е излязъл от рамките на песенно състезание.

„Макар официалните причини за отказ от участие в конкурса да не са съобщение, истината е, че участието бе отменено заради хомофобската риторика в Унгария, където премиерът Виктор Орбан се води от политиката „семейството преди всичко“. Тя има за цел да окаже помощ на традиционните семейства и ръстът на населението. А в същото време да ограничи разпространението на твърде свободното и толерантно отношение към хомо общностите“, пише „Гардиън“.

По-рано председателят на унгарския парламент осъди осиновяването на деца от еднополови двойки. И го сравни с посегателство над малолетните. А „Евровизия“ е бил наречен „люлка на хомо пропагандата“.

Източници от унгарската обществена услуга МТВА заявил пред „Гардиън“, че не е изненадан от факта, че страната се е оттеглила от конкурса заради връзките му с еднополовите общности и организации.

„Не бях изненадан. Това се очакваше“, казва източникът.

Телевизията в Унгария е тясно свързана с правителството и играе важна роля в разпространението на тези съобщения, както и по въпроса за мигрантите.

Както е известно правителството на Орбан е против мигрантите, както и еднополовите връзки. Властите се опитват да ограничат разпространението на тези идеи сред обществото, при това доста успешно.

Дори и Истанбулската конвенция бе отхвърлена след споровете за третия пол.

Без Унгария на Евровизия през 2020 сн. Фейсбук
Без Унгария на Евровизия през 2020 сн. Фейсбук

По-рано унгарския сайт Indek.hu цитира неназовани източници от обществените медии, спекулирайки, че вероятно причината за оттеглянето на Унгария от Евровизия, защото конкурсът е твърде хомо.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.