Явор Бахаров опитва да се отърве от агресията с психолог!

Звучи невероятно, но Явор Бахаров е дисциплиниран в професията си, а в обществения живот – изключително срамежлив. Само че актьорът, който се прослави още в началото на кариерата си с ролите си във филма „Тилт” и сериала „Съклен дом”, има и хулигански образ. Който не е само по медиите. „Той се появява просто”, споделя откровено малкия брат на Захари Бахаров. [caption id="attachment_610989" align="aligncenter" width="223"]Явор Бахаров Явор Бахаров успешно се справя с проблемите[/caption] Последното гръмко заглавие с главен герой Явор Бахаров бе в нощта на националния ни празник, 3 март. Актьорът и приятелката му Рая Пеева се сдърпали на ул. „Раковски”, а случаен гражданин се опитал да ги разтърве.

Не успял и се обадил на 112. Момичето се отскубнало и избягало. Полицията реагирала мигновено. Униформените задържали Бахаров. Софийска районна прокуратура го дала на съд за хулиганство и актьора получи 9 месеца пробация.

Тези дни Явор Бахаров за първи път искрено сподели за вътрешната борба, която води. Актьорът, който изигра Бардем/Месут в сериала „Под прикритие”, мислил доста по темата кое провокира агресията му.

„Сега имам възможност да мисля и с хора, които са назначени за това да мислят за такива хора като мен... Не знам защо съм такъв калпазанин. Понякога излиза това от мен. Аз знам, че алкохолът е един от трамплините, защото повечето от моите изцепки са все пак свързани малко и с алкохола.

Боря се. Сега вече и с психолог. Разсъждаваме, отговаряме на въпроси и търсим причината. Гледам да потискам тази цялата агресия, която излиза от мен понякога, тази непримиримост”, споделя Явор Бахаров. Той допуска, че носи нрава на баща си и дядо си, но „те не са били в такава степен”. А и той е публична личност и няма късмета „тези неща някак си така да минат между другото”. „Те винаги изскачат по някакъв начин. И в това отношение просто при мен ги има тези неща и трябва да се боря с тях. Трябва да озаптявам дяволите”, призна актьорът с въздишка. Неговата импулсивност също вероятно е катализатор на тези прояви, стана ясно от признанието му, че ако е имал „акъла и времето да се замисля всеки път и да брои до 10, сигурно щеше да е друго”. С днешна дата забелязва, че след тези катаклизми, както ги нарича, вече успява лека-полека да постигне контрол над емоциите си. Разговорите с психолог му помагат, както и футбола, и риболова.

Всеки четвъртък Явор Бахаров се събира с приятели, сред които е и колегата му Бойко Кръстанов, и играят мач. Само че и на терена се случва да си изпусне нервите. „Не мога да не правя забележки, да не говоря. Това е приятелски мач, знам, че всичко е наред. Но минават 25 минути и аз започвам да давам някакви наставления”, признава актьорът.

Абсолютно спокойствие той намира май само в риболова. Когато е с въдица в ръка и съзерцава в тишина плавното движение на водата пред себе си, Явор е съвършено друг. Няма я непримиримостта. Нито избухливостта. „Много лош рибар съм. Нищо не хващам”, казва актьорът, но пък допълва, че именно това му хоби действа е идеална терапия.