Илон Мъск: За 20 години ще построим град на Марс (+ Колко ще струва проекта?)

Гласувайте за статията

Илон Мъск планира да похарчи над 400 000 000 долара за проекта си

Илон Мъск е готов на всичко, за да сбъдне мечтата си за град на Марс. Директорът на компанията за космически технологии „Space X“, обяви, че ще му бъдат необходими 20 години и 1000 космически кораба, за да изгради град на Марс, което е негова стара мечта.

Отговаряйки на феновете си в Twitter, Мъск е споделил, че „Space X“, според неговите оценки, ще трябва да изгради около 1000 космически кораби, които ще пренасят товари, инфраструктура и екипаж до Марс в продължение на 20 години, с оглед на това, че планетарното изравняване позволява полет до Марс само веднъж на две години.

Мъск даде интервю наскоро, в което сподели интересни подробности за плановете си. По време на честването на Деня на американското въздухоплаване в Калифорния, бизнесменът заяви, че  разходите за стартиране на програмата започват от 2 милиона долара. И това е минимумът  за полет на космически кораб. А крайната цел е създаването на функциониращ град на Марс.

Той говори и за краткосрочния потенциал за космическите кораби в момента. Те трябва да бъдат адаптирани за повторно използване, а в идеалния случай могат да летят по три пъти на ден.

Това означава повече от 1000 полета годишно на космически кораб.  И то, за да може да се пренесат над 10 милиона тона оборудване и материали в орбитата на Марс годишно.

Днешните капацитети на космическите кораби могат да прехвърлят около 500 тона годишно, което означава, че има още доста работа.

Разбира се, за да се създаде на Марс функциониращ град, там трябва първо да дойде кораб с екипаж.

Има и още една стъпка между това, а именно създаване на база на Луната.

Илон Мъск сн. Уикипедия

Илон Мъск сн. Уикипедия

НАСА е посочила 2024 г. като своя цел, за създаване на космическа база на Луната. А от Space X се надяват, че корабът им ще бъде там през 2022-ра година, за да помогне в подготовката за кацане.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар