Снегът стигна и до България! Ето къде вали в момента

Гласувайте за статията

Вече има натрупана снежна покривка

След като снегът вилня в съседна Румъния, стигна и до България.

Прогнозата на синоптиците, че на места дъждовете ще преминат в сняг, се сбъдна. Истинската зима започна в Пампорово, където снегът вече е образувал покривка.

снегът

Вече има натрупана снежна покривка

Лифтовете в курорта обаче все още не работят, пише marica.bg. Предупредителен жълт код за обилни валежи бе обявен за 12 области в страната за днес. В Благоевград, Смолян, Пазарджик, Хасково, Кърджали, Стара Загора, Пловдив, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Плевен и София-град количествата на валежите са между 20 и 35 л/кв.м. В някои планински части достигнат и до 50 л/кв.м.

Над планините е облачно с валежи от дъжд, по-значителни в Рило-Родопската област и на места в централните райони на Стара планина. Над около 1700 м дъждът премина в сняг. Духа умерен и временно силен югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра е около 4 градуса, на 2000 метра – около 1 градус.

Спасителите предупреждават, че при излизане в планината туристите трябва да са добре екипирани, да спазват предварително уточнения маршрут и да носят в себе си заредени мобилни телефони.

През почивните дни облачността ще се задържи значителна, но валежи ще има на малко места и ще са предимно слаби. Вятърът ще отслабне, ще се задържи от североизток, по Черноморието – от север-североизток.

Минимални температури и през двата дни – предимно между 3 и 8 градуса. В събота дневните в Северна България ще са без особен дневен ход, в Южна максимални – между 8 и 13 градуса. В неделя слабо ще се затопли, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар