Синоптиците алармират: Снежна стихия ни удря до часове

Гласувайте за статията

Снежната стихия от Румъния ни застига до часове

Синоптиците алармираха, че снежна стихия ни удря още днес. Те уточняват, че стихията ще ни застигне след броени часове и ще дойде откъм Румъния.

Метео Балканс (Meteo Balkans) показа снежни снимки от съседна Румъния. Те споделиха фотоси, от които ясно се вижда, колко обилна снежна покривка е натрупала в страната.

синоптиците

Снежната стихия от Румъния ни застига до часове

„Така изглеждаше Румъния тази сутрин“, – гласеше посланието над снимките. Притеснителното в случая е, че се оказа, че са възможни валежи от сняг и над Северозападна България, които да дойдат от Румъния.

Синоптиците посочват, че се очаква се това да се случи тази вечер и през нощта. Припомняме, че само преди няколко дни синоптиците обявиха кога ще дойде снегът у нас, пише blitz.bg.

Междувременно за 12 области в страната е в сила жълт код заради обилни валежи от дъжд. Справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология сочи, че кодът е в сила за: София-област, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Пловдив, Хасково, Стара Загора, Габрово, Ловеч, Велико Търново и Плевен, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар