Бил Гейтс с нова индустриална революция (Създаде соларна компания, която да спаси планетата)

Гласувайте за статията

Соларна компания подкрепена от Бил Гейтс променя световния бизнес

Соларна компания зад която стои милиардерът Бил Гейтс е на път да промени световния бизнес. Те разкриват невероятния потенциал на слънчевата енергия и дори нещо повече – помагат за спасяване на планетата.

Както е известно, огромното замърсяване на околната среда е една от причините за масовата епидемия от рак и други заболявания, които засягат всички хора на планетата. Но това не е единственият ни проблем. Промените в климата, високите нива на смог и вредни газове в едни от най-големите градове на планетата, предизвикват всеобща загриженост. Затова и Бил Гейтс, а с него и редица други милиардери – филантропи, се насочиха към спасяване на околната среда. Той е подкрепил компанията „Хелиоджен“, която има за цел да помогне именно за това.

Компанията е разработила система, която поддържа над 1000 градуса температура на околната среда, посредством соларни панели. Компанията може да улови невероятно количество слънчева светлина и да създаде слънчева фурна. Температурата е около 1/4 от тази на повърхността на Слънцето, съобщават от Си Ен Ен.

Концентрираната енергия може да се използва при производство на стъкло, цимент, стомана, стъкло и други промишлени продукти. А самата светлина би могла да замени изкопаемите горива за голяма част от индустрията и да намали притока на вредни парникови газове.

„Това е технология, която е в пъти по-евтина от изкопаемите горива, и която при това не произвежда CO2“ каза създателят на фирмата Бил Грос. „Ние говорим за откриването на Светия Граал в индустрията“, казва още той.

Един от големите проблеми при използването на слънчева енергия обаче остава запазването на тази енергия постоянна.От „Хелиоджен“ казват, че са намерили решение на този проблем. И няма риск от загуби, ако решите да произвеждате стъкло или стомана.

Соларна компания подкрепена от Бил Гейтс променя световния бизнес сн. You Tube

Соларна компания подкрепена от Бил Гейтс променя световния бизнес сн. You Tube

Те са създали системи за съхранение, които да запазват слънчевата енергия за черни, т.е. дъждовни дни. Вижте повече във видеото по-долу.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар