Синоптиците алармират: Задава се истинска страхотия!

Гласувайте за статията

Ужасът от Венеция идва към България

Синоптиците алармираха, че се задава истинска страхотия. Те предупредиха, че ужасът, който потопи Венеция, се е запътил към България.

Добре изразен студен атмосферен фронт преминава сега през цяла Италия. Той носи със себе си нови валежи, като на много места те ще са придружени от гръмотевични бури.

синоптиците

Ужасът от Венеция идва към България

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че потопената Венеция отново е изправена пред прииждащи води и градът всеки момент може да потъне. По данни на Метео Балканс до края на деня валежите ще обхванат Западните Балкани и Гърция.

„На сателитната снимка виждаме, че страната ни е покрита от ниска слоеста облачност или мъгла. Температурите в районите с трайна мъгла ще са по-ниски между 5-10 градуса , а по-високите полета , очакваме да са по-високи около 10-15 градуса“, уточняват от Метео Балканс.

По-рано днес дежурният синоптик на НИМХ притесни всички с прогнозата за времето.

И докато синоптиците прогнозират, че потопът от Венеция се изнася към България, топ климатологът доц. Георги Рачев посочи, че тази есен температурите в София не са отрицателни. Той побърза да уточни в ефира на БНТ, че това се случва един път на 20 години.

„Септември, октомври, ноември не само, че имаме топло време, но нямаме и отрицателни температури“, посочи той и добави: „Грипът го отложихме с един месец именно поради топлото и сухо време“.

Според него на Балканите температури през ноември са от 5 до 7 градуса над нормата, което е „много за Балканите и за Източна Европа“. В Западна Европа е по-хладно, но вървим към затопляне.

„Обикновено топлото време се смесва със замърсяването на въздуха, това са две големи различни теми и се използват с икономически и политически цели“, подчерта проф. Рачев, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар