Тайните на Елизабет Втора за дълъг и щастлив живот са разкрити (Вижте ги тук)

Гласувайте за статията

Елизабет Втора в супер форма и на 93 години

На 21-ви април Елизабет Втора навърши 93 години. Трудно е да си представим как човек на такава възраст има сили за всички задачи, с които тя се справя. Не можем да подминем факта, че за нея се грижат най-добрите лекари и специалисти, но добрата й форма се дължи на още нещо.

Като гените, например. Когато в рода ни има дълголетници, шансът да доживеем дълбоки старини е по-голям. А майката на Елизабет Втора почина на 101 години. Бракът също оказва влияние върху живота. С различни изследвания учените не веднъж доказват, че хората, който са щастливи в любовта, живеят по-дълго. Кралицата и принц Филип са семейство от 1947-ма година. Повече от 70 години двамата разчитат на подкрепата си, което със сигурност прави живота им в доста по-малка степен стресов.

И като заговорихме за стреса, Елизабет Втора отново има на какво да ни научи. Бившият й говорител разкрива кой е основният принцип, който тя винаги следва – да не се ядосва за нещо, което не може да контролира и променя.

Кралицата също така много внимава какво яде. Тя се придържа към простите и здравословни ястия. Елизабет Втора контролира внимателно и рецептите на всички ястия, които й приготвят кралските готвачи, за да няма в тях съставки, които не отговарят на нейните виждания за правилно хранене. Неща като картофите, паста, ориз и хляб, са изключени от менюто на Елизабет Втора.

Редовните профилактични прегледи са от съществено значение за всеки. Когато един проблем е открит навреме, той е много по-лесен за решаване. Нивата на холестерол и кръвното налягане са под постоянен контрол, както и диетата на кралицата, пише „Bright Side“.

Движение

За доброто здраве на кралицата е важно и движението. Тя е много по-активна от много свои връстници. И не говорим само за кралските й ангажименти и безкрайни пътувания, а и за възможността да стои изправена с часове. Тя поддържа тонус с разходки и езда през свободното си време.

Сънят също е много важен за здравето. Въпреки натоварения си график, кралицата винаги отделя необходимото време за пълноценен сън. Тя често стои будна до полунощ, а после наваксва с поне седем часа сън.

Емблематичният за кралския двор чай, също е изключително важен за здравето. Той е пълен с антиоксиданти, които редуцират риска от развитието на онкологични заболявания и регулират кръвното.

Тайните на Елизабет Втора за дълъг и щастлив живот са разкрити сн. Уикимедия

Тайните на Елизабет Втора за дълъг и щастлив живот са разкрити сн. Уикимедия

Малките удоволствия в живота също са важни. Елизабет Втора може да спазва стриктен хранителен режим, но от време на време си позволява да хапва нещо сладко. Най-често това е тъмен шоколад или от любимите й шоколадови бисквити, предават от lifestyle.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар