Разкритията на Николай и Елена Рьорих за Шамбала

Гласувайте за статията

Ето така рисува Шамбала Николай Рьорих

Жената на Николай Рьорих – Елена, контактува с Махатмите от Шамбала

В периода 1924-1928 г. видният руски учен и мистик Николай Рьорих организира две трансхималайски експедиции в търсене на Махатмите и Шамбала – пише в. „Уикенд“. Съпругата му Елена Рьорих, надарена със способността да чува отвъдното, приема дума по дума посланията на Учителя Мория (Махатма Мория) и издава поредица от книги с общото заглавие „Агни йога“ (Огнена йога).

Елена Рьорих определя понятието Махатва като „Велика душа“, завършила своята еволюция на Земята и отдадена в служба на света. Николай Рьорих пише от своя страна серия от вдъхновени книги за Шамбала и рисува картини от трансхималайските експедиции. В творчеството си се опитва да предаде на западния свят най-свещеното слово и крайъгълните понятия на Азия, разказвайки за Шамбала, за значението й, за Великия владетел на Шамбала Риден Джапо.

В писмата си Елена Рьорих нарича Шамбала „Твърдината на Великото знание за Света, съществуващо от незапомнени времена и стоящо на стража на човешката еволюция, наблюдавайки и направлявайки в спасителната посока световните събития“.

Подобно на руската окултистка Елена Блаватска, Елена Рьорих говори за връзката с Шамбала на всички Велики учители, които тя нарича Махатми или Бели братя. Тези същества тайно бдят над човешката цивилизация и въздействат на духовно ниво.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар