Сгащиха Николай Банев в тежко провинение зад решетките

Сгащиха Николай Банев в тежко провинение зад решетките
5 (100%) 2 votes

Скандалният бизнесмен молел приятели зад граница за политическо убежище

Николай Банев е бил сгащен в тежко провинение. Запознати издават, че бизнесменът със скандална репутация ще избяга от страната, ако бъде освободен. Това е и една от причините, поради които той остава в ареста.

Това реши Апелативният специализиран наказателен съд. Николай Банев е председател на евразийския клуб в България, който основа през 2015 г. Установено е, че в килията си е имал достъп до мобилен телефон и провел разговори с влиятелни руски приятели, които молил за съдействие да му бъде предоставено политическо убежище.

Николай Банев

Скандалният бизнесмен молел приятели зад граница за политическо убежище

Николай Банев може да извърши и друго престъпление „с оглед многообразието, наказуемостта и обществената нетърпимост на повдигнатите му обвинения“, пише още в определението на съда.
припомняме, че съдебното следствие срещу Николай, Евгения и Мария Баневи тръгна през октомври.

Прокуратурата приключи разследването срещу тримата и внесе обвинителния акт в края на август. Семейството са обвинени в участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

Николай Банев е обвинен като извършител на данъчните престъпления, а съпругата му – като негов помагач. Семейство Баневи бяха обвинени, докато се намираха в Ница в края на 2018 г. Двамата бяха екстрадирани в София на 6 декември. През юли 2019 г. Евгения Банева беше освободена от ареста по здравословни причини след многократните ѝ оплаквания от условията в килията.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар