Президентът Румен Радев дипломира Ани Салич

Гласувайте за статията

Новинаркага взе магистратура на 50 години

50-годишната новинарка Ани Салич най-после се дипломира.

Преди броени дни тв звездата стана магистър по сигурност и противодействие на радикализацията и тероризма във Военната академия „Г. С. Раковски“. Любопитна подробност е, че официалната церемония по връчването на дипломите на новия випуск абсолвенти беше открита лично от президента Румен Радев. Той дори държа реч пред препълнената зала.

Ани Салич

Новинаркага взе магистратура на 50 години

От сцената Румен Радев заяви, че „националната сигурност е в основата на всяка просперираща държава и тя не е отговорност само на хората с пагони, а на цялото общество“.

„Убеден съм, че напълно осъзнавате огромните предизвикателства по пътя пред вас, и то в динамиката на геополитическите процеси и комплексните заплахи и рискове пред сигурността. В тази обстановка отстояването на националните и съюзните интереси е все по-трудна и отговорна задача“, завърши речта си държавният глава.

Засега новинарката няма намерение да сменя професията си

Все пак той не успя да връчи лично дипломата на Ани Салич, но изгледа церемонията до самия ѝ край. Новинарката бе спазила изцяло протокола и се бе облякла в черна тога със златисти мотиви – характерна за вуза. Запознати разкриват, че Салич е сред отличниците на випуска, а дипломната си работа защитила още в разгара на лятото.

Тогава самата тя се похвали, че е изключително интересно да учиш на тази възраст и е едно от предизвикателствата в живота ѝ, което ѝ е донесло голямо удовлетворение. Веднага след церемонията тя почерпила за новата диплома както близките си, така и колегите си в Нова телевизия.

Още когато научили, че Ани Салич учи за антитерорист, те заподозрели, че вероятно е решила да смени драстично професионалната си посока и може би ще се оглежда за нова работа. За момента обаче новинарката нямала подобни намерения.

Припомняме, че водещата на новините е завършила английска езикова гимназия в родния си Благоевград, а след това специалност „Научна информация“ в Колежа по библиотечно дело в София. Преди да стане едно от най-разпознаваемите тв лица, е работила като преводачка, библиотекарка, секретарка и дори е продавала лекарства, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар