Бомба: Неочаквани разкрития за рода на Халваджиян! (виж тук)

Гласувайте за статията

Дядото на Халваджиян спасява „Левски“!

Дядото на братя Халваджиян се оказа един от първите футболни спонсори в историята на родния футбол. Преди години той пренаписва историята на един спортните тимове у нас, като го вдига на крака и го спасява от сигурен фалит.

Халваджиян

Дядото на Халваджиян е бил голям човек

Магърдич — старши имал фабрика за сладки и халва в Плевен. Фабриката носи името „Свобода” и една от най-печелившите по онова време.

Той и съпругата му се заселват в България, след като започва геноцида в Армения. Бизнесменът и съпругата му попадат в Плевен, където местните им помагат да си построят къща буквално от нищото, пише вестник „България днес”.

Минават години и арменецът намира начин да се отблагодари на града, който става негов втори дом. Местният отбор по футбол „Левски” почти е фалирал и никой не се нагърбва с тежката задача да ги издържам.

Магърдич — старши обаче взима нещата в свои ръце. Налива купища пари в отбора, купува им екипи и дори става президент на тима. Когато има свободно време дори рита с играчите. И макар да не блести с талант, компенсира с ентусиазъм и упоритост.

Любовта му към футбола се предава в семейството поколения наред. Маги и Джуди не пропускат мач на любимия си „Милан” и са сред най-запалените фенове.

Синът на Маги — Бебо Халваджиян пък редовно се събира с приятели, за да ритат заедно. Той дори си има тим, в който участват всякакви звезди — актьори, музиканти и други.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар