Ирина Папазова стана вдовица за втори път

Ирина Папазова остана вдовица за втори път. Бившата манекенка и организаторка на конкурси най-неочаквано загуби съпруга си. Само преди дни издъхна Иво Чешмеджиев. Той загуби живота си по нелеп начин едва на 54 години, след усложнения, причинени от наглед банална операция за отслабване. Съпругът на Ирина си сложил прочутият гастрален пръстен с идеята да свие корема си и да намали апетита си. Именно това е довело до фаталния край. Хирургичната интервенция отдавна е на мода сред българските звезди и среща все повече почитатели, защото се извършва лапароскопски - по безкръвен път и възстановяването след това не изисква много време. Сред първите наши звезди, които луднаха по по коремния байпас, с който лесно се свалят килограми, бе фолк кралят Азис и режисьорът Люси Иларионов. Години по-късно комикът Руслан Мъйнов се довери на прочутият д-р Енчев и срещу 5000 евро се сдоби с със стройна фигура, за която се бореше чрез диети, но все не успяваше да постигне желаните резултати. Операцията е въведена за първи път преди 20 години в Швеция, но бързо набира популярност. Воден от бързите успехи на знайни и незнайни нашенци, ресторантьорът Иво Чешмеджиев решил да отслабва с пръстен, защото гладуването изобщо не му се отдавало. Разговарял с познати, които му дали кураж и казали, че няма нищо страшно.

Против

Единствено съпругата му Ирина била против. Организаторката на конкурси смятала, че с подходящ хранителен режим всичко се постига, както и с повече упоритост. Иво обаче не я послушал, защото килограмите водели след себе си и куп здравословни проблеми като диабет и сърцебиене. Операцията уж минала успешно и всичко било наред в продължение на почти два месеца, когато внезапно гастралният пръстен се пръснал, докато бизнесменът вечерял с приятели. Подобно нещо се случва изключително рядко, пише "Уикенд". Дори 300-килограмови хора у нас носели гастрален пръстен и били сравнително доволни от резултатите. Нямало обяснение защо точно пръстенът в стомаха на Чешмеджиев е гръмнал. Запознати с медицината допускат, че може да е имал непоносимост към някоя от съставките на силикона, с които е направен пръстенът, макар че предварително би трябвало да е изследван за алергии.

Документи

54-годишният Иво Чешмеджиев издъхнал в болница преди дни от сепсис. Говори се, че той бил причинен от некадърно поставен пръстен на стомаха. Но лекарските документи били изрядни и в тях черно на бяло пишело, че интервенцията е минала успешно, а пациентът е изписан в добро здравословно състояние. Операцията струвала 10 000 лева. Идеята на Чешмеджиев била да свали около 30 килограма, за да може да диша по-леко. Според близки на семейството, лекарите трябвало да предпишат на бизнесмена специална диета, която той да спазва след напускането на здравното заведение в продължение на месеци. Такава обаче нямало и той си хапвал, каквото душата му искала, макар и в ограничени количества. Вечерта преди инцидента гостувал на свои приятели в "Бояна". На следващия ден се почувствал зле и го приели в болница. Там издъхнал. Така по нелепа случайност на съдбата Ирина Папазова остана вдовица за втори път. "С мъжа до мен - Иво, мислим в една посока. Не сме подписвали официално. И двамата сме минали през брака по веднъж и не ни е нужно да доказваме по този начин любовта си. Нашият синхрон е в общите интереси, които имаме. Иво е човек, с когото много си допадаме. Рядко има за какво да се караме. Обикновено спорим за неща, свързани с детето ни Самуил. Заедно сме близо 10 години", разказваше Ирина в интервюта. [caption id="attachment_609222" align="aligncenter" width="300"]Ирина Папазова загуби съпруга си по нелеп начин сн. hotarena.net Ирина Папазова загуби съпруга си по нелеп начин сн. hotarena.net[/caption] Тя има и голям син Йордан от брака й с убития през 1997-ма година собственик на модна агенция "Интерсаунд" Васил Папазов. Предприемачът бе екзекутиран в столичния квартал "Лозенец", а разследването не стигна до никъде. След неговата смърт Ирина оглави агенцията и продължи да прави конкурсите "Мис България", "Супермодел на България", "Кралица на красотата", както и няколко детски съревнования за красота, предават от hotarena.net.