Принц Чарлз забъркан в огромен скандал с фалшифицирани картини (Произведенията са намерени в дома му) Преглеждания: 2058

Принц Чарлз притежавал фалшификати на Пикасо, Моне и Дали сн. Инстаграм/ kensingtonroyal
0
Оценете този post

Принц Чарлз притежавал фалшификати на Пикасо, Моне и Дали

Принц Чарлз беше забъркан в скандал с фалшифицирани картини. В дома си в град Дъмфрийс, Шотландия, той притежавал творби, които всъщност не са истински. Те били нарисувани от американски фалшификатор.

Къщата, която е построена през 1635-та година, служи като щаб на кралската фондация от 2007-ма година. В неделя обаче беше разкрито, че точно там се помещават едни от най-големите фалшификати в историята. Тогава Тони Тетро – известен американски фалшификатор и престъпник, заявил пред „Mail on Sunday“, че е успял да изфабрикува творби на Моне, Пикасо и Дали, които са били дарени на Чарлз. Те били застраховани за близо 134 милиона долара.

„Домът в Дъмфрийс наема творби на изкуството от време на време от организации като Националната галерия в Шотландия. С огромно съжаление признаваме, че автентичността на тези няколко картини, които вече са свалени, не може да бъде потвърдена“, се казва в официално съобщение от фондацията на Чарлз.

От организацията твърдят, че те не участват в установяването на истинността на картините, а самият принц Чарлз също няма роля в този процес. Според „Mail on Sunday“, творбите са част от колекция с общо 17 рисунки, които са били заети на фондацията от милионера Джеймс Стънт.

Картината от Клод Моне носи името „Lily Pads 1882“. Тази от Пабло Пикасо се казва „Liberated Bathers“ и показва две фигури на плажа. Творбата от Салвадор Дали е сюрреалистична сцена на разпятие и се казва „Dying Christ“.

Самият Стънт твърди, че неговите творби са истински и нито една от свалените картини не е негова. „Нищо не ми е върнато, защото не е мое“, казва той. Съвсем друго нещо казва фалшификаторът Тони Тетро. „Няма съмнение. Джеймс знаеше, че аз съм ги рисувал“, споделя фалшификаторът на картините, предават от tialoto.bg.

Принц Чарлз притежавал фалшификати на Пикасо, Моне и Дали сн. Инстаграм/ kensingtonroyal
Принц Чарлз притежавал фалшификати на Пикасо, Моне и Дали сн. Инстаграм/ kensingtonroyal

Как ще продължи скандалът и каква ще е позицията на принц Чарлз, предстои да разберем.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.