Зетят на Тръмп замесен в убийството на Хашоги? (Джаред Къшнър разследван за връзки със Саудитска Арабия)

Гласувайте за статията

Джаред Къшнър е разследван за връзки с Мохамед бин Салман

Джаред Къшнър е разследван за връзки със Саудитска Арабия. Зетят на президента се смята, че може да е свързан с убийството на журналиста Хашоги в Истанбул. Според информация, разпространена от „Дейли Мейл“, Къшнър е говорил с Мохамед бин Салман за ситуацията с Хашоги. А след това информацията за този разговор е била предоставена на турския президент Реджеп Ердоган, който изнудва с нея Доналд Тръмп, за да изтегли войските си от Сирия.

Смята се, че Джаред Къшнъ е дал съгласието си саудитския принц Мохамед бил Салман да арестува Джамал Кашоги, преди да бъде убит в Турция. Информацията за този разговор е била предоставена на президента Ердоган, който изнудвал Тръмп по-късно да се оттегли от Сирия.

Къшнър, който е съветник на Тръмп в Белия дом, отговаря и за дипломатическите съобщения със Саудитска Арабия, включително и тези с принц Мохамед бин Салман.

Законът за президентските разговори, забранява представителите на Белия дом да използват неофициални акаунти за дискусии свързани с бизнеса или управлението на страната. Арабският принц и Къшнър обаче са общували през чат системата WhatsApp.

Както е известно, през октомври миналата година Джамал Хашоги е отишъл в посолството на Саудитска Арабия в Истанбул, за да уреди документите за брак между него и годеницата му Хатидже Дженгиз. Той обаче никога не се връща от посолството, като се счита, че е убит, а тялото му разкъсано и унищожено.

Хашоги е известен като близък до арабското кралско семейство. Но след обявяването на Мохамед бин Салман за наследник, обявява, че е разочарован от него. Той е кореспондент на „Вашингтон поуст“ и се мести в Америка.

Джаред Къшнър отговорен за убийството на Джамал Хашоги?

Джаред Къшнър отговорен за убийството на Джамал Хашоги? сн. Уикипедия

Присъствието му в Турция през 2018 година е свързано с предстоящата му сватба. След изчезването му през октомври миналата година, саудитските власти и принц Мохамед са първите заподозрени. Каква е връзката на Къшнър със случая, предстои да се изясни.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар