Жаир Болсонаро забърка нов скандал: Убиха вожд на племе в Амазония (Всичко за драмата)

Гласувайте за статията

Жаир Болсонаро забърка нов скандал

Жаир Болсонаро забърка нов скандал. Президентът на Бразилия за пореден път е в центъра на скандала, макар и да няма пряко отношение към него.

Както е известно, Болсонаро одобрява изсичането на огромни площи от горите на Амазония, за да осигури нови земеделски земи. Преди дни обаче стана ясно, че незаконни дървари са убили един от вождовете амазонските племена. Някои от местните жители напълно съзнателно са избрали горите за свой дом и местообитание. Племената живеят от хилядолетия там, но през последните години водят тежка битка за запазване на домовете си.

Според информация на Ройтерс вождът на едно от племената — Пауло Паулино Гуайяр или както е по-известен — Лоб е бил убит в петък, докато ловува в резервата Арарибоя.

Мъжът е нападнат и застрелян в главата, а неговият приятел Лаерсио е ранен

Двамата мъже са пострадали в засада, организирана от дървосекачи от щата Марахао. Другото, което привлича внимание към Болсонаро е фактът, че двамата са се борели за запазване на дъждовните гори и са участвали в активни протести.

Въпреки че президентът няма никаква пряка връзка със случая, смъртта на Пауло засяга и него. Сблъсъците и незаконните нападения на дървосекачите зачестиха, откакто Болсонаро дойде на власт и заяви, че ще даде защитените райони на търговски корпорации.

„Правителството на Болсонаро изцапа с кръв ръцете си“ казаха от бразилската организация АПИБ, която защитава близо 900 000 местни жители.

Междувременно Болсонаро се оплака, че срещу него има кампания. Той обвини, че умишлено се замърсяват плажовете с петрол, което унищожава околната среда и стотици хиляди метри плажове и води.

Жаир Болсонаро сн. Уикипедия

Жаир Болсонаро сн. Уикипедия

Болсонаро обвини Гърция, че петролният танкер „Бубулина“, който причини разлива е извършил престъпен акт и е довел до екологична катастрофа. По думите му над 2000 километра бразилски плажове са засегнати от инцидента. Засегнат е и региона Аброльос, убежище на гърбати китове и дом на уникални коралови рифове.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар