Милиардери в сянка: Коя е тайната фамилия, която управлява милиарди, а се крият от всички?

Милиардери в сянка: Коя е тайната фамилия, която управлява милиарди, а се крият от всички?
4 (80%) 2 votes

Тайна фамилия управлява милиарди, а се крият от всички. Кои са тези милиардери в сянка?

Наричат ги милиардери в сянка. Холандска фамилия с изключително състояние и успешен бизнес десетилетия наред стои далеч от всякаква публичност. Известни са единствено с бизнеса си, както и с факта, че изключително много държат на анонимността си. Избягват каквато и да е публичност, при всякакви обстоятелства.

Семейство Ван дер Ворм са една рядка порода милиардери, които държат личния си живот далеч от очите на обществото. Датската фамилия е изградила империя с компанията си „Holland America Line“, свързана с круизни плавания. Те продават бизнеса си на фирма „Carnival“ през 1988 г. за невероятната по онова време сума от 625 милиона долара.

Към днешна дата фамилията Ван дер Ворм притежава състояние от 4 милиарда долара. Никой обаче не знае къде отиват парите им и за какво.

Въпреки че „Business Insider“ са изпратили писмо със запитване за средствата и движението на капиталите на семейството, никой от семейната търговска компания не е отговорил на въпросите. Анализаторите разкриват, че „HAL“ и семейството са изключително дискретни относно цялата си бизнес дейност. А също и около всичко свързано със семейството и тяхното състояние.

Още по-странно е, че нито един публичен документ не разкрива имената на членовете на фамилията. Единствено техните инициали са известни. А малкото информация, която обществото има за тях е свързана с „Панамските документи“, които изтекоха след скандал през 2016 година.

Както е известно, в онези документи бе разкрито, че 12 държавни лидери, 128 държавни служители и 29 милиардери от списъка на „Форбс“ са използвали офшорни сметки в страната, съобщава „Bloomberg“.

Документите обаче не разкриват много. А единствено, че собствениците на „HAL“ имат офис в Карасау — холандски карибски остров, известен с ниските данъци, поради което е популярен сред богатите чужденци.

Милиардери в сянка: Кои са хората от фамилия Ван дер Ворм сн. You Tube

Милиардери в сянка: Кои са хората от фамилия Ван дер Ворм сн. You Tube

рата от корпорация Ван дер Ворм остава пълна загадка.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар