Веси Маринова е наистина красива и пищна мацка!

Пищна мацка от Ботевград е първият български XXL модел. Веси Маринова е открита от Жени Калканджиева. И отскоро е сред най-популярните лица на модния подиум. [caption id="attachment_608310" align="aligncenter" width="200"]Веси Маринова Веси Маринова е първият наш пищен модел[/caption]

"Жени Калканджиева ме хареса сред над 20 кандидатки. Направихме проби с дрехи и започнах да сбъдвам мечтата си да бъда модел.", споделя за първите си стъпки в модния бизнес, Веси.

Красавицата вече е търсена за реклами и дефилета в няколко държави и доста успешно се изявява в модния бизнес. Българката е категорична, че не усеща предразсъдъци върху себе си заради теглото. А зад кулисите се радва на подкрепа и приемане, от страна на другите момичета. "От малка съм си едра, така си вървях. Мислила съм за отслабване, но не го направих. Започнах да се възприемам такава, каквато съм и се харесвам. Това е ключът към успеха. И да е имало някакви подхвърляния за теглото ми, ги подминавам. Аз не се обиждам на "дебела". Такава съм, пухкава. Това не ме притеснява, нито обижда", казва скромната хубавица, пише вестник „България днес”. Едва на 19 идва в София, за да учи, тъй като мечтата й е да създаде собствена модна къща за по-пищни дами. Още повече, че и тя самата най-често поръчва дрехи от чужбина, тъй като почти не може да намери подходящи неща за себе си по магазините. Самата тя казва, че днес модният свят е по-отворен и широко скроен за различните хора. "София също влиза в тази тенденция, което е хубаво. Вече се търси различното, не само слаби модели, няма такава дискриминация. Така че виждам някакъв напредък у нас", категорична е тя. Хубавицата не смята, че би имала такъв успех, ако бе опитала да пробие през 90-те, тъй като тогава са популярни анорексичните модели. Но днес, нейната мечта е сбъдната и дори нещо повече — само за половин година се превърна в хит в модния бизнес у нас. Девойката пристига в столицата преди половин година и с малко късмет получава шанс да дефилира. А голямата й мечта е да пробие и в чужбина, като се надява да се качи на котешката пътека в модните столици на Италия и САЩ. "Искам да успея в чужбина, Ню Йорк, Милано, но винаги ще се връщам и искам да остана в България, защото това е моят дом", допълва тя.