Пожарът в Калифорния остави милиони без ток и боядиса океана в розово

Пожарът в Калифорния остави милиони без ток и боядиса океана в розово
5 (100%) 1 vote

Пожарът в Калифорния остави милиони без ток

Пожарът в Калифорния остави милиони без ток. Както е известно, от неделя насам местните власти се опитват да потушат огромни пожари.

Над 20 000 души бяха евакуирани от повече от 1,5 милиона останаха без ток. Пожарникарите направиха всичко възможно, за да потушат пламъците, но за съжаление някои от районите бяха почти недостъпни.

Осем имения са били напълно разрушени само за 24 часа, 94 000 декари гори изгоряха в огъня, а ключови сгради се оказаха засегнати, включително и един център на изкуството. Не само Лос Анджелис, но и Сан Франциско се включи в гасенето и в оказване на помощ на жертвите на огъня. Пожарникари от целия щат се включиха в спасителните акции. Почти цяла Северна Калифорния се оказа засегната от огъня, а щетите в дългосрочен план са сериозни.

Кейт Хъдсън, Леброн Джеймс, Арнолд Шварценегер са част от звездите, чиито домове пострадаха. Площта на територията, която пламъците засегнаха беше два пъти колкото Сан Франциско. Над 200 000 души от залива край Малибу са били помолени да се изнесат, за да не ги засегнат праховите частици от пожара. Заради огъня и използваните химикали, водите край брега на Малибу станаха кървавочервени.

29 окръга в Калифорния останаха без ток. Електрическата компания спря доставката на електроенергия, за да намали риска от възникване на други огнища.

Последните данни показват, че над 123 сгради са унищожени напълно, а около 90 000 са застрашени от огъня. Информацията съобщи говорителят на пожарната Джонатан Кокс.

Още миналата седмица синоптиците са предупредили, че са възможни пожари през предстоящите дни и това се случи. Междувременно знаменитостите са взели мерки, като са си поръчали частна пожарна охрана, пише „Дейли мейл“.

Пожарът в Калифорния продължава с пълна сила сн. You Tube

Пожарът в Калифорния продължава с пълна сила сн. You Tube

Ким Кардашиян Уест е наела собствена пожарна служба, с която да си гарантира спокойствие, ако възникне пожар. Подобни действия обаче предизвикаха критики в обществото. И настояване да се вземат общи решения за борба с горските пожари, а не да се решава проблема „на парче“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар