Синоптиците съобщиха лоша новина за времето

Температурите се понижават рязко, времето ще е доста динамично
0

Температурите се понижават рязко, времето ще е доста динамично

Синоптиците сочат, че в началото на тази седмица все още няма да има съществена промяна на времето.

Ще се задържи топло за сезона и слънчево в повечето райони. Само на отделни места в низините в източната половина от страната и по поречието на Дунав в часовете след полунощ и преди обяд ще има ниска облачност или мъгла.

времето
Температурите се понижават рязко, времето ще е доста динамично

В Дунавската равнина ще се появи слаб северозападен вятър, а над страната – разкъсана висока облачност. Максималните температури ще са над 20 градуса, сутрешните ще са без особена промяна.

През нощта срещу сряда обаче облачността ще започне да се увеличава. Вятърът навсякъде ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него ще започне и нахлуването на студен въздух.

Въпреки това синоптиците твърдят, че предстоящата зима ще е сравнително по-мека. разбира се няма да липсват сняг и вихрушки, но ще са по-малко на брой и с по-кратка продължителност.
Още от началото на ноември времето ще е динамично и променливо – с повече валежи и сериозно понижение на температурите.

Максималните температури ще се понижат с повече от 10 градуса. На някои места понижението ще е с 12-13 градуса. Очакванията на синоптиците са в сряда максималните температури да достигнат 15-18 градуса, а в четвъртък и петък – 10-12 градуса, пише blitz.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.