Миню Стайков спаси с хитра врътка алкохолния си завод

Миню Стайков спасява активите си
0

Бизнесменът Миню Стайков ще лежи в ареста поне още 6 месеца

Подсъдимият олигарх Миню Стайков е съумял да спаси от запор и бъдеща конфискация най-апетитния си бизнес – алкохолния завод в Карнобат – пише в. „Уикенд“. В началото на седмицата антикорупционната комисия КП КОНПИ запорира със съдебно решение имощуство за 134 милиона лева на Стайков и девет души, свързани с него – отбелязва изданието.

Сред запорираните бизнес активи обаче не попада компанията за производство на вино и спиртни напитки „СИС Индъстрис“. Оказа се, че още преди година, малко след като бе арестуван като основен обвиняем за производство на нелегални цигари и данъчни измами, Миню Стайков се е разделил със собствеността на алкохолния си завод в Карнобат, прехвърляйки акциите си на офшорни дружества.

В схемата по спасяването на бизнеса на Стайков е била включена и 91-годишната му майка Станка. Миналата пролет достолепната старица е станала собственик на половината от акциите на „Сис Индъстрис“ след серия от ловки финансови операции.
Миню Стайков обаче не е успял да се раздели навреме със собствеността си в завода за брашно „Топаз Мел“ и активите на мелничарското предприятие са поставени под запор. Сред тях е и тузарската 30-метрова якта, плаваща под български флаг, но закотвена в Гърция. Баровският плавателен съд е бил купен за близо 15 милиона лева преди 3 години.

Миню Стайков спасява активите си
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.