Жоро Бирмата се прибра тайно в България

Гласувайте за статията
Георги Станоев, известен като Жоро Бирмата, е пуснат под домашен арест

Жоро Бирмата се е прибрал тайно в България преди седмица – пише „Уикенд“, като се позовава на полицейски източници. Станоев-младши е бил екстрадиран с полет от Дубай на 18 октомври вечерта, а веднага след кацането му на летище „София“ е бил задържан от полицаи от ГДБОП и отведен в централата на спецслужбата за разпит – отбелязва изданието.

Жоро Бирмата е прекарал цялата вечер в сградата на ГДБОП, а на следващата сутрин е бил пуснат на свобода. Според неофициална засега информация Станоев-младши е поставен под домашен арест. Медиите обаче не са уведомени за това.

Жоро Бирмата бе издирван повече от година по обвинения за производство и трафик на нелегални цигари, произвеждани в 4 нелегални фабрики на различни места в страната. В края на миналия септември той, заедно с баща си Георги и доведения си брат Антон, бе обявен за международно издирване, а майка му Лидия Станоева бе изкарана с белезници от хотел в Боровец и откарана в сградата на антимафиотите за разпит. Часове по-късно тя беше освободена, без да ѝ бъдат повдигани обвинения.

Според разследващите месечният оборот от фабриките е надхвърлял 10 милиона лева. Жоро Бирмата бе задържан преди месец на летището в Дубай при опит да напусне емирството. Той обаче вече е на свобо, макар и под домашен арест.

Жоро Бирмата беше издирван с Интерпол

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар