Тарантино изтегли „Имало едно време в Холивуд“ от Китай: Няма да се излъчва там!

Тарантино си взе филма от китайците
0

Тарантино няма да излъчва „Имало едно време в Холивуд“ в Китай!

„Имало едно време в Холивуд“ – деветият авторски филм на Куентин Тарантино, няма да бъде излъчван в Китай. Това стана ясно, след като от регулатора в азиатската страна поставиха на трупчета премиерата на заглавието. С изискване част от сцените да бъдат преработени или изрязани.

Тарантино
Тарантино си взе филма от китайците

Макар че официална причина за отправеното изискване не е дадена, а продуцентите от Sony отказват да коментират случая, мнозина предполагат, че всъщност става дума за начина, по който е представен Брус Лий (екшън звездата е с китайски корени) от Тарантино.

Още при световната премиера на „Имало едно време в Холивуд“ близки и роднини на Лий коментираха, че образът му във филма не съответства на личността му в реалния живот, а по-скоро наподобява карикатура. Според други пък проблематична е явната агресия, заснета в заглавието.

Предвид първоначалното одобрение на лентата от институциите в Китай, това щеше да е първият хит на Тарантино в държавата. Още повече, предвид участието на Леонардо ди Каприо, който се ползва с особен звезден статут там още след „Титаник“ от 1997 година.

Въпреки това режисьорът категорично е отказал да преправя филма си, следователно той няма да бъде прожектиран в Китай.

Към момента „Имало едно време в Холивуд“ е спечелил над 366 милиона долара от световния боксофис. Специалисти прогнозират, че печалбите са щели да скочат с още поне 34 милиона долара, ако лентата беше направила премиера и в Китай.

Източник: Monitor

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.