Сашка Васева плаща цената да е жива със загубата на зрението си

Тежко пророчество предопределя живота на Сашка Васева. Само преди няколко дни певицата посрещна своя 53-ти рожден ден. "Пожелах си да имам цялото благословение от Господ. Каквото той реши да изпрати за мен, това да ме стигне и това да бъде. Аз съм силно вярващ човек", пожелава си Сашка. Измилата година тя не може да определи като "специална", защото не й се е случило нищо "сериозно". "Нямах никакви специални изяви и големи концерти, с една дума - нищо сериозно не ми се случи. Чакам да намеря човек, който да инвестира в мен, за да правя изкуство. Искам да правя нови песни. В днешно време обаче записват тези, които успяват да намерят средства. В личен план се занимават главно с децата. Синът ми Христо-Никола беше абитуриент, после започна да се готви за изпити по медицина, но отложи кандидатстването за догодина. Реши, че иска да поучи още няколко месеца, за да изкара висок успех и да влезе държавна поръчка, да не следва платено. Медицинският университет е на една крачка от жилището ни в София, така че ще има всякакви удобства да учи на спокойствие. В момента си търси работа, защото не иска да стои така. Още не е измислили какво точно ще прави, но ще реши.

Дъщеря

Дъщеря ни Христина-Елена е в шести клас. С нея се мъчим да учим, да решаваме задачи и пишем домашни. Обича да чете, но повече се вълнува от гримове, лакова, червила, екстеншъни. Ама от кой да види (смее се - б.а). Като майка си е. Аз все пак не съм толкова суетна, колкото си мислят хората. Христина-Елена много държи на външния си вид и на себе си. В нейното шкафче има повече гримове, отколкото в моето. Момиче е все пак, няма да се вълнува от колички и пистолетчета", разказва Сашка. Певицата споделя, че обича рождените си дни. "Обичам всичките си рождени дни, защото съм родена през есента - любимият ми сезон. Свързвам 12-ти октомври - рождения си ден, със зимнината, която родителите ми приготвяха в Дупница, където израснах", казва певицата за личния си празник, пише "Уикенд". Сашка е категорична, че само децата й имат немско гражданство, но не и тя. Певицата няма да взема пенсия от Германия, каквито слухове върлуваха из медийното пространство.

Съдба

Според Васева съдбата на всеки човек е предопределена. Певицата казва, че "съдбата може да се променя, но не от нас самите". "Усещах, че на 42 години трябва да родя дете. Това беше много важно за мен, за да удължа живота си. И направих всичко възможно да се появи Христина-Елена. На 42 години раждането беше рисково. Преди това бях посетила астролог, за да видя как ще протекат нещата. А преди този астролог, бях ходила при няколко гадатели и те твърдяха, че ще умра млада, на 46 години. Родих второто си дете с голямо желание и удължих живота си, защото си дадох сметка, че децата ми трябва да растат с майка. Но ми се даде друго изпитание. На 46, когато трябваше да си отида от този свят, почнах да не виждам с едното око. И ето как стана това. Отидох на участие в една телевизия, а снимките бяха в мазе. Обаче хлопна някаква врата и за половин час останах заключена и на тъмно. Имам фобия от затворени пространства и много се притесних. Когато излязох на светлина, окото ми беше синьо, защото бях получила вътрешен кръвоизлив от стрес и напрежение. Оттогава започнах да си губя зрението. Мислила съм дълго по темата. Ако не беше този кръвоизлив, щеше да ме тресне инсулт и наистина да финиширам живота си на 46 години. Не обърнах внимание на случилото се и късно разбрах, че е трябвало да отида на лекар, да пия лекарства, които да разбият съсиреците и т.н. Ако го бях направила, зрителният ми нерв нямаше да се запуши и нямаше да атрофира, както стана на по-късен етап.

Пророчество

На 46 ми беше писано да умра, но аз чух в едно мое притеснено състояние Бог да ми казва: "Ще останеш да живееш". Така и стана. Останах заради децата си на земята, дори и с повредено зрение, аз съм им нужна. Вярно, сега ми е по-трудно да живея, защото не виждам, не чета, не шофирам вече, но съм до сина си и до дъщерята. Те са щастливи, че имат майка. Иначе щеше да им е тежко да растат сами", разказва още Сашка. [caption id="attachment_607400" align="aligncenter" width="300"]Предсказват на Сашка Васева, че ще загуби живота си на 46 години сн. hotarena.net Предсказват на Сашка Васева, че ще загуби живота си на 46 години сн. hotarena.net[/caption] "Всички пророчества сочеха, че на 46 години ще свърша живота си. Е, останах жива, но платих с цената на зрението си", допълва певицата, предават от hotarena.net.