Доналд Тръмп втрещи с уникална изцепка (Дори писмото до Ердоган бледнее пред нея)

Гласувайте за статията

Доналд Тръмп шашна с поредна изцепка

Доналд Тръмп втрещи с нова изцепка. А култовото му изказване събра погледите в Белия дом. Включително и на преводачката на италианския президент, която се превърна в интернет звезда заради реакцията си по повод коментарите на Тръмп.

По време на среща с новия президент на Италия Серджо Матарела, Доналд Тръмп заяви, че „Италия и САЩ имат общо историческо наследство и свързани от хилядолетна обща история“.

Само за сравнение — Америка съществува като държава едва от близо 300 години, докато Италия има история от над две хилядолетия.

„Съединените щати и Италия са свързани помежду си с общо културно и политическо наследство, датиращо от хиляди години, чак до древен Рим“, каза Тръмп.

Думите му оставиха преводачката на президента на Италия абсолютно изумена.

Междувременно в Туитър заваляха коментари по повод изказването на Тръмп.

„Проверка на фактите: Съединените американски щати (1776 — до момента) никога не са имали връзки с Древен Рим (753 г. пр.н.е. — 476 г.)“, съобщава бивш служител на Обама.

От Белия дом заявиха, че са имали предвид, решението на основателите на САЩ да се ползват от опита и знанието на древна Италия, когато са създавали държавата Америка. Но в социалните мрежи не пропуснаха да попилеят американския президент заради гафа.

„Италианската преводачка говори вместо всички нас“, „Моля някой да каже на Тръмп, че Америка е само на 243 години“, коментират в мрежата.

Това не е първият път, когато Доналд Тръмп побърква мрежата с изцепки. Американският държавен глава накара целия Конгрес да се хване за главата с писмото си до Ердоган от миналата седмица. „Не бъдете глупак! По-късно ще ви се обадя!“ и „Да сключим една добра сделка“ са част от думите, с които Тръмп се обръща към Ердоган.

Доналд Тръмп с пореден бисер, втрещи всички сн. Туитър

Доналд Тръмп с пореден бисер, втрещи всички сн. Туитър

Нищо чудно, че турския президент заяви, че е хвърлил посланието в кошчето за боклук. И остави представителите на САЩ буквално пред вратите на Белия дворец в Анкара.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар